Diskuse Diskuse

Zuzka  - 9:12 20.03.2014

Pavel, 8:44 20.03.2014
V Bohnicích jo? přemýšlela jsem, co tam můžeš po ránu dělat a napadlo mě, jestli už řešíš svou budoucí kariéru ;) Neboj, tam snad berou i bez pohovorů.
Pavel  - 9:01 20.03.2014

Pavel  - 8:44 20.03.2014

Potkal jsem v 8 rano Radima v Bohnicich, mozna se prida..ale rozmysli si to :)
Zuzka  - 0:01 20.03.2014

Pavel, 15:05 19.03.2014

Honza, 16:06 19.03.2014

Poslala jsem dodatečnou rezervaci:-) Zatím mám potvrzené 3 místa.
Omlouvám se, že jsem byla tak rychlá, ale bála jsem se, že to pak už odpoledne nestihnu a zapomenu na to. A mrzelo by mě, kdybych na to nešla.
Honza  - 16:06 19.03.2014

Pavel, 13:40 19.03.2014
To byl Gruzínec :)

Zuzka, 14:07 19.03.2014
Pokud jsi ještě nic nerezervovala, tak se přidám, jestli se už hlásím pozdě, nějak to přežiju :)
Pavel  - 15:05 19.03.2014

Zuzka, 14:07 19.03.2014

Jdu tez, dekuji :)
Zuzka  - 14:07 19.03.2014

Takze zarezervuju 3 mista, ok?
Pavel  - 13:40 19.03.2014

Honza, 13:29 19.03.2014

Pane, v Gruzii jste popijel palenku s Rusem, mam Te oznacit za velezradce ?:) Je to jasne bratrickovani :D

Honza  - 13:29 19.03.2014

Zuzka, 10:38 19.03.2014
To si budu muset promyslet :))
Pavel, 8:03 19.03.2014
Až ti Rus do roka a do dne zaklepe na dveře, nezapomeň ho pozvat na kafíčko, než mu předáš klíče od bytu. No, jen se s ním rozluč, jde přeci o vyváženost světa :)
Ewa  - 12:33 19.03.2014

Zuzka, 10:38 19.03.2014
Juuuu!!!! I am in!!!! Vypada to fakt skvele!
Zuzka  - 10:38 19.03.2014

Trochu z jineho soudku:
Na příští středu budu rezervovat místa na promítání filmů - expediční kamera viz http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera . Jde převážně o extrémní způsob cestování (horolezectví, canyoning, pigmejové v Africe,..)
Chcete se k nám s Peťou někdo připojit?
Pavel  - 9:38 19.03.2014

Tomáš  - 9:34 19.03.2014

Ano, asi tak bych to shrnul - posledni vetou Pavlova prispevku a citatem z filmu: "Je to hnus, velebnosti, jdu blejt...."

Co si budeme povidat, kazdy z techto mocipanu si bude delat to, co se mu zachce, at uz je srovnani s Hitlerem a jinymi aspon trochu podobne pravde ci nikoliv.

Rikam si, ac bych vubec nechtel nastolovat nejakou porazeneckou naladu, ze at se nahore rvou jak chteji, ti lide dole zijou svuj zivot kazdy den... bez ohledu na to, kdo je u kormidla. A zit ten zivot naplno je jedina deviza, ktera ma vubec smysl.

Nejake hadani se o to, kdo ho ma vetsiho a kdo docura dale... o tom ten svet neni.
Pavel  - 8:03 19.03.2014

Asi i souhlasim, i kdyz bych tu mohl videt zajimavy priklad s Kosovem na srovnani..a postupnymi kroky Evropy a sveta pri uznavani v roce 2008, ale ta pravda je vzdycky nekde mezi :)

Porad koncepcne fandim Rusovi, a vite proc ? Aspon trosku vyvazi ten zapadacky "dacansky styl"! Bylo tu receno mezinarodni pravo, kde bylo mezinarodni pravo ohledne USA ? Rezoluce OSN byla jasna - nikam nepujdete, ale to by nebyla nase Amerika :)
Tihle dacani se roztahuji po svete jak plisen na nohou, pokud by jim Putin nedal jasne najevo - jsme tady!..zas jsou do roka nekde..A je mi vlastne jedno, jestli to bude Rus, CInan, ale noveho tahouna z vychodu to chce :)

Proste uz davno jsem diky politologii pochopil, ze v mezinarodni politice funguje heslo : "Kazdej chvilku taha pilku"..:) Vyssi princip neexistuje a nikdy existovat nebude.. U plebejcu z Evropy zas heslo: "Zlato, lakave zlato, trpytive zlato, zlatooo! Jen teda zlato vymenuji za dolar!"
Americani ji tahali 30 let..zabili miliony lidi, rozvratili mnoho zemi...jejich "nova demokracie" se nikde nezkonsolidovala :) A dulezita je vyvazenost sveta, musi tu byt multipolarni rozlozeni ...tedka tu byla tendence zapadu ovladnout vse, cas trosku vyvazovat :)

Po kazde takove situaci dojde k vyvetrani mezinarodni politiky, ten puch ve svetove politice byl mnoho let..! Nadchazi obdobi klidu a bilaterarnich vyjednavani ;-)

Minimalne na 1-3 roky maji mocipani novy koncept k reseni

Vyloucime Rusko z G8 ?
Jak nalozime s Ruskem?
Co budeme delat?
Novy radar?
Opet jsme zapomneli na Syrii a dalsi nedoresene staty..
Kde a jak udelame voj. cviceni ? Udelame ho v Polsku ? Nebo nekde pobliz?

Jo, politika je humus, neni pro slabe zaludky :)
Honza  - 22:45 18.03.2014

Petr, 21:12 18.03.2014
No, je to nemilé, ale měli byste vědět, že Rusové byli a budou stejní, na tom se nic nezmění. Tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Podkarpatsk%C3%A1_Rus je zajímavé pojednání o připojení Podkarpatské Rusi k SSSR :) Pohádka jako přes kopírák, viz kapitoly "Po druhé světové válce" a "Připojení k SSSR" :)

Edit: Jen nevím, proč si pamatuji z dějepisu, že to byl dáreček SSSR za osvobození :)
Petr  - 21:12 18.03.2014

Petr, 21:11 18.03.2014

Resp. poupravuju - zije tam vetsina Rusu, takze jasne, chteji do Ruska. Ale jednou je Rusko "dalo" nekomu jinymu, tak to tak proste je.

Az bude chtit rusko Karlovy Vary, s tim, ze musi chranit ruskou vetsinu, tak taky nebudeme nadsene vitat vysledky referenda vyhlasene v salonku hotelu Pupp, ze se Karlovy Vary stavaji druhym Kaliningradem.
Petr  - 21:11 18.03.2014

Honza, 17:49 18.03.2014

Oni si to pry pripodobnuji k situaci za sovetskyho svazu - meli sovkchoz a byly happy. Priznejme si, ze Ukrajina neni symbolem hospodarskeho rozkvetu, ale jak pises, jak muzou byt nadseny ze se pripojuji k nekomu, kdo jim tam poslal invazni armadu, to nechapu.

A to ze pak prevladaji ekonomicke zajmy nad tim, ze nekdo poslapava mezinarodni pravo, tak na to mam jediny doporuceni - at tam jede bydlet. Stejne jako kazdej, kdo to tak opevuje. Pokud vidi pravo protestovat a svrhnotu vladu jako spatny, at jede do Ruska, kde kdyz to zkusi, dostane pres hubu a bude rad, kdyz do konce zivota bude moc rekonstruovat chrup namisto odpocinku na veky nekde v kanale.
Honza  - 17:49 18.03.2014

Když se tak dívám kolem sebe, nedokážu stále pochopit, jak někdo může být šťastný z výsledku referenda na Krymu a oslavovat připojení k Rusku. Kdyby to byla země, kde pečená kuřata létají rovnou do pusy (v tento originální předvolební zázrak jsem doufal u pana Babiše a jeho vodňanských kuřátek, nemálo voličů mu věřilo i bez toho), pojedu se tam na pár týdnů podívat, ale mám neblahé tušení, že moje ústa krátce po překročení hranic obdrží jedinečnou syrovou ocelovou pěst á la Putin sends his best regards :) Alibistický premiér Sobotka na jedné straně připouští možné rozšíření stávajících sankcí, na druhé straně zatím žádná zvláštní bezpečnostní opatření nechystá. Je zřejmé, že nechce ruskému prezidentovi pokazit letní dovolenou v Putinových Varech ;)
Petr  - 17:01 17.03.2014

Honza, 16:34 17.03.2014

:-)))

Jana, 14:38 17.03.2014

Teda, jak to tak popisujes, tak je to stav, ktery bych kdykoliv bez vahani opustil :-D
Honza  - 16:34 17.03.2014

Jana, 14:38 17.03.2014
Na Česko jsi totiž až moc chytrá, takže ostatní hráči se cítí poníženi svou nevědomostí a upřímně, kdo dobrovolně podstoupí veřejnou pohanu a vystaví podprůměrnou inteligenci na odiv? Vždyť ani v potravinářství si nikdo netroufne vstoupit na trh se shnilým salátem a mám-li mluvit za sebe, neboť se již neodvažuji nikoho dotknout, protože přátelství je ceněno nade vše, můj shit se s tím vaším už vůbec nemůže srovnávat, jsem ochotný to kdykoliv prokázat, protože si nevzpomenu ani na základní znalosti jako je datum založení olomouckého biskupství, s každou otázkou mi v hlavě zažbluňká bláto a je tma :)