Ja jen, ze jsem tedka koukal na zpravy v ruskych mediich. Musim rici, ze tedka uz jsem na stejne vlne jako Radim. Ta zeme proste neni bezpecna. Pojdme radeji jinam... radeji jinou zemi.
[Petr, 17:12, Kazasske vizum]:Ta umi podporit :)Jinak pro me osobne je Kyrgystan passe. Predevcirem jsem byl nalomenej, clovek rad slysel dobre zpravy, docela jsem s tim bojoval, ale tohle je na me uz moc. Na to se mam uz moc rad.
[Náčelník Čechů, 08:07, Kyrgyzstan]:Tak jsem to ted docetl. Cetl jsem to na CNN, nez me zuzka upozornila, ze o tom pisou i u nas... No, my musiem kazdopadne zaridit kazasky viza predne, takze mame cas na premysleni. Almaty je (jak jsme ted koukal) docela rozumna krizovatka, pro pripadnou zmenu planu.
[Zuzka, 13:40, Re:]:No jestli pro obcany CR plati ten prihranicni styk na vizum druhe zeme. Tak ocividne plati, ale s nize uvedenymi podminkami, ktere to pro nas delaji nepouzitelny...
Tak jeste potvrzeni, ze opravdu potrebujeme i kazaske vizum:Dobry den,muzete cestovat jenom do Almatinske a Dzambulske oblasti, a to jenom jednou/ V vasim pripade, to priet do Almaty, dale jet do Kirgizsatnu a odtud odcestovat to CR nebo nikam jinam kam mate vizum. -- Ms.Assemgul ShabarbayevaAttacheEmbassy of the Republic of Kazakhstanin the Czech RepublicPRAGUE
Tak mi napsal ještě jeden kluk z Luhačovic, který jede s kamarádama do Kyrgyzstánu v půlce července. Zatím nemá ještě bližší info o situaci, ale čeká na zprávy od dvou lidí tam (jeden místní, jeden cizinec). Dá mi vědět, tak pak přepošlu.Těším se na večer, doufám, že navážem na tradici předrumunských srazíků:o)
Tak mozna by se stalo za to zacit je vyrizovat. Tudiz se prosim vsichni mrknete do suplicku, zda mate vubec PLATNY PAS. A taky na to, zda je platny jeste i 6 mesicu po odjezdu (toto je sice pravidlo pro Kazachstan, Kyrgyzstan ma 3 mesice).Jo, a taky nezapomente pohledat PASOVOU FOTKU, resp. si ji zacit zarizovat.Doufam, ze se tento tyden sejdem, abychom rozstipli, kam ze to vlastne pojedem:-)
Hello Petr Kašák & Zuzka Malaníková,my name is Arianna. I work for the Alpine Fund in Bishkek.It is pretty much safe in Ala Archa and Karakol area.I think you can travel and do not worry.As for the Kazak-Kyrgyz border there was no problems for foreigners. I\'ve heard from my friends that their friends came in to Kg without any additional checking or something like taht.But you know everything depends of you. As much careful you will be as less problems there are.Best r,Arianna
[Petr, 10:04, Mistni]:Tak tohle vypada mnohem lepe. S cerstvymi zkusenostmi z Peterburgu se tam budeme orientovat o neco lepe :)Rozhodne optimisticke zakonceni vikendu.
Dole je odpoved od prvniho kontaktu primo z Kyrgyzu. Vcera vecer jsme psali jeste na dalsi, ktery ziskala Zuzka od kamaradky z Luhacovic, na organizaci zabyvajici se planovanim treku po Kyrgyztsnau a podporou mistnich obyvatel. Tak uvidime.
[Petr, 14:50, Kontakt]:Dear Petr, Nice listen to you! Thanks for your letter. Political situation in Kyrgyzstan is getting better and stable. We work and live the same life as usual.And I\'m sure to August everything will be settled. So, don\'t worry and come here! As for Kyrgyz-Kazakh border, it is open. You can pass it without problem.Few days ago my mother went to Almaty without difficulties. For your kind information, we also can organise some trips around Kyrgyzstan.We work in this sphere long time. Best regards,Maria.
Dneska jsem od jednoho typka dostal zpresneny kontakt na horskeho guida z Bishkeku, u ktereho bydleli, kdyz byli v Kyrgystanu. Vecer teda sesmolim nejaky dopis a pisnu mu, jak to v jeho rodne zemi aktualne vypada, co horske oblasti, hranice apod.
Predne chci rici, ze souhlasim s tim, at se zjisti vice informaci, nicmene aby v tom byl nalezity bordel a z nej patrna ma vnitrni rozpolcenost - skepticky sem byl a skepticky nadale jsem. Nic to nemeni na tom, ze me ten Kyrgystan opravdu strasne mrzi. Hrozne rad bych byl, kdyby odtamtud byly lepsi zpravy, ale ty zatim nejak nedorazily. Kazachstan z toho co jsem vycetl tak zajimave nezni. Ale minimalne pokud Jana odtamtud nekoho zna, mohl by nam neco doporucit a mohlo by to dostat novy rozmer...Tim se momentalne utesuju ja....Z poskrovnych informaci za posledni mesic mi prijde, ze se tam moc nezmenilo.