Diskuse Kazachstan 2010

Tomáš  - 10:21 28.05.2010

[Zuzka, 09:58, Re:]:Ano, to jsem rikal a ani to nepopiram. Nicmene od te doby uplynula nejaka voda, mnohokrate jsme o tom letmo diskutovali a hodnotili situaci a take dostkrat jsme se uz dostali k tomu, ze je nutno nejspis zmenit plan.Takze trosku nechapu,proc se hned rozcilujes? :)
Zuzka  - 9:58 28.05.2010

[Náčelník Čechů, 09:14, Kyrgyzstan]:Ty jo, musim psat, aniz bych docetla tvuj prispevek - Mne zase zarazi, ze tys byl prvni kdo kricel,ze z toho moc nadelame (a tech prispevku jsi mel nekolik) a tedka se divis, ze jsme to neodpiskali?!?!?!Proste jsme byli s Radime skepticti, zvlast tehdy, kdyz se strilelo i v Bishkeku. Tedka chci zjistit aktualni stav nez se rozhodnu, resp. se budem rozhodovat vsichni spolecne.
Tomáš  - 9:14 28.05.2010

No, me jenom docela zarazi, ze Zuzka byla ta pvni (s Radimem), kteri \"kriceli\", ze se tam nejede, kdyz nastal prevrat.Staci par tydnu pote, kdy se o tom nemluvi a uz je to v pohode.Nerikam, ze neni nutno si najit hromadu informaci a z toho pak soudit, jestli jo nebo ne, ale osobne z toho mam ku*** spatnej pocit.Zvlaste, kdyz je to misto, kam i ministerstvo zahranici nedoporucuje jezdit kvuliva obecne situaci. Je faktem, ze strach nesmi byt prehnaneho charakteru a nesmi se prenest do paranoi a paralyzy, nicmene, co tak pozoruju ruske zpravy (obecne, nejenom v Kyrgyzii), tak to je naprosto jina mentalita lidi. Ti jsou trosku hodne nekde jinde, nez my, soucitni, mili, usmevavi Evropane.Ale jak rikam. Najdeme informace, pak se budeme bavit o faktech. Toto jest ciste muj intuitivni a pocitovy nazor.
Jana  - 20:09 27.05.2010

hele, kdybyste chtěli, mohla bych vám domluvit sraz s pravejma kazachama, co jsou zrovna v čechách. ještě tu budou asi 14 dní.
Petr  - 19:05 27.05.2010

[Náčelník Čechů, 12:19, Re:]:Vidis to tak cerne jo?No, asi by to chtelo ty reference, tak taky se zacnu poohlizet...
Zuzka  - 13:15 27.05.2010

[Náčelník Čechů, 12:19, Re:]:Diskuzi jsi si uzavrel mozna ty:o) Urcite se pak budem muset vsichni slezt nekde nad piveckem, abychom si to hezky prodebatovali. Ja jsem se toho puvodne taky hodne bala, ale nechci se toho hned vzdavat. Takze ziskavejme info. Uz jsme psala jednomu cloveku, tak pak sem hodim pripadnou odpoved.
Tomáš  - 12:19 27.05.2010

[Zuzka, 11:11, Kyrgyzstán - Kazachstán víza]:Tady bych nejakym zpusobem zavedl vubec diskusi na tema - stale chceme jet do Kyrgyzstanu? Ja mel zato, ze toto tema je uzavreno z duvodu politickeho rozpolceni. Co si budem povidat, nepokoje tam jsou porad. To, ze to sice v zahranicnich zpravach neni, neznamena, ze je tam zas az tak bezpecno (uvazime-li jak bezpecno tam bylo predtim).Je faktem, ze v Kazachstanu toho zasejc moc neni, oproti puvodnimu mistu, ale bezpecneji tam je urcite.
Zuzka  - 11:11 26.05.2010

Lidičky, kdo znáte někoho, kdo má kontakty v Kyrgyzstanu a okoli, pripadne, kdo se tam ted chysta, ted se vratil,... Poptejte se, dejte vedet. Behem cervna bych chtela zacit zarizovat viza (kyrgyzska, resp. kazasska, jak se rozhodnem).Sestrenky kamarad se do Kyrgyzstanu chysta jet v cervenci, tak pak snad budeme mit aktualni info. To uz ale viza budou zarizena a i tak nam to nic nezaruci. Muze se to tam zmenit ze dne na den.Stale plati, ze musime s Petou overit, zda muzeme s Kyrgyzskym vizem pristat v Kazachstanu.
Radim  - 10:17 12.04.2010

[Tomas, 09:54, Nic se nikomu nerekne a je to]:Dost blizkych mi vycitalo, ze to beru na lehkou vahu, ale od ty doby, co jsem videl, jak strilej ostrejma do davu, tak sem krapek zmenil postoj... Ty lidi bezely s dlazebnima kostkama proti samopalum - o to desivejsi byly zabery toho, kdyz k nim dobehly.
Tomáš  - 9:54 12.04.2010

Zuzi: Holt nejsi v obraze no. :) Ne, tato informace ke me doletla kdysi v hospudce, na zelenem pivu. Tak jsem se chtel poptat.Obcanska valka: Vy z toho taky delate dramo. Od prevratu se tam nic nedeje, vsechno v poklidu speje k dalsimu prevratu za 5 let, pac se nic nezmeni... :)
Radim  - 9:51 12.04.2010

[Tomas, 07:38, Viza]:Taky me to napadlo a popravde to vidim celkem stejne jako Zuzka.
Zuzka  - 8:51 12.04.2010

[Tomas, 07:38, Viza]:Jaky vylet do Vidne? Je to nutne? Dle udaju Kyrgyzs. velvyslanectvi viza udeluji do 10ti dnu (viz info, takze bych pripocetla nejaky ty dny na poslani zadosti tam a viza zpet. Jinak bych ted s zadosti pockala az, jak se vyvine situace v Kyrgyzstanu. Pokud by to nebylo dobre, radeji bych prece jen zustala v Kazachstanu.
Tomáš  - 7:38 12.04.2010

Ja nadhodim jenom takovou otazecku, pac mam nejakou planovaci naladu -> Jak to vypada s vizama? Do kdy se musi udelat a pripadne, kdypak by byl pripadne Mato ochoten si vylet do Vidne udelat?
Tomáš  - 12:58 05.04.2010

[Petr, 10:44, Preplatky za letenky]:No problemo. Az se uvidime, tak to doresime.
Radim  - 12:00 05.04.2010

[Petr, 10:44, Preplatky za letenky]:Bezva, diky, pohlidam
Petr  - 10:44 05.04.2010

Resime ted financni resty a preposilam preplatky za letenky - Radime, poslal jsem ti se zitrejsi splatnosti 4k, tak si to prosimte pohlidej. Tome, u tebe jsme mel preplatek 1k a to ti dam asi cash, pokud to neni problem, k?
Tomáš  - 10:07 19.03.2010

Radime, omlouvam se, ale nabyl jsem dojmu a byl jsem naprosto presvedcen, ze jsi to byl ty, kdo to rikal.V tom pripade tedy vytykam Zuzce, no :D
Zuzka  - 9:16 19.03.2010

tech 60 jsem asi rikala ja, kdyz uz se chceme prit, kdo co:o)
Radim  - 8:00 19.03.2010

[Tomas, 19:26, Mena - kurz]:Jednak jsem to nerikal ja a druhak si myslim, ze to pochazi z toho, ze meny vsech techhle zemi nejsou zrovna stabilni :) Budme radi, ze v posledni dobe nedevalvovali...:)
Zuzka  - 22:32 18.03.2010

Ono to mozna bude tim, ze koruna je ted na svem maximu, a jestli date za jeden som 60 haleru nebo 42, no je to rozdil, ale tak proste pocitejte s pulkorunou a je to:o)Stejne to nebudem menit z korun, ale z neceho uplne jineho:)