Diskuse Diskuse

Petr  - 15:22 10.08.2012

[Máma, 15:09, Re:]:Texty ;-)
Jana  - 15:09 10.08.2012

[Petr, 14:15, Re:]:Ahá, je to nějak důmyslně maskované ;-)
Petr  - 14:15 10.08.2012

[Máma, 14:12, Re:]:Seznam veci tu je - jedeme podle nej uz nekolik let a v poho ;-)Edit: Viz zde
Jana  - 14:12 10.08.2012

[Petr, 13:56, Re:]:Ne, fakt nevezu všechno z výčtu :DAle rozhodně by to chtělo doplnit nápady odjinud, takový inspirativní seznam tu docela chybí (nepočítám-li ten v plánování vašeho Rumunska). To samé nějaký ucelený seznam věcí...
Petr  - 13:56 10.08.2012

[Máma, 13:51, Re:]:Se nevidivm, ze to mas tezky :-D Ale dobre - musime ty jidelnicky tam spojit do jednoho..
Jana  - 13:51 10.08.2012

[Petr, 13:02, Re:]:Ha, je to tam. Nečekejte zázraky, jen jsem si sepsala nápady a zjistila jsem, že kdybych chtěla, tak můžeme mít každý den jinou večeři ;-) Samozřejmě je tam z výživného hlediska pár zbytečností, ale tyto jsou natolik drobné a lehké, že se to kvůli dochucení rozhodně vyplatí.
Jana  - 13:30 10.08.2012

[Petr, 13:02, Re:]:Však jsem se před chvílí koukala, kam by to nejlépe zapadalo, teď už si jen vzpomenout na adminské heslo :DJedeme zítra ráno. Fotit budu, dokud mi nedojdou baterky a pokud nebudu zrovna viset jednou rukou za řetěz a stát na jedné noze na kousku skály ;-)
Petr  - 13:08 10.08.2012

[Máma, 12:49, Re:]:Kdy vubec jedete? Nezapomen fotit a fotit a fotit ;-)
Petr  - 13:02 10.08.2012

[Máma, 12:42, Re:]:Jestli jsi si vyhrala s jidelnickem, tak sup s tim do sekce Cestovani obecne ;)
Jana  - 12:49 10.08.2012

[Pavel, 12:44, Re:]::-)))
Pavel  - 12:44 10.08.2012

[Máma, 12:42, Re:]:Petr se ma, ma pojizdnou kantynu na nozickach :))
Jana  - 12:42 10.08.2012

Díky za tipy :-) Moje bunda není nepromoková, je spíš protivětrová, což si myslím, že se ve "Větrných horách" užije. Každopádně se mi na ní dobře spí ;-) mikinu si nejspíš pod hlavu nedám, protože počítám, že ji budu mít na sobě, ale tu mám rozhodně jen jednu a nikdy jsem nezvažovala vzít jich víc, zato mám ale svou oblíbenou vestu, kterou využívám nejčastějc. Mýdlo i pastu bere Petr, takže o to mám batoh lehčí, šampon mám v podobě 3 těch pytlíčků na jedno použití. Co se jídla týče, trochu se bojím redukovat, protože budeme 8-9 dní na hřebeni, zhruba uprostřed je zásobená chata, jinak by bylo nutné slézt z hřebene k jiným chatám. Navíc jsem se dočetla, že bez objednání si tam našinec koupil maximálně pivo, jídlo jim neprodali. Nicméně jsem si letos s jídelníčkem vyhrála, ale kdybych teda chtěla šetřit na váze a objemu, tak si vezmu 9 porcí kuskusu :D Jinak k té spotřebě jídla - v tom vašem vedru je pochopitelné, že jste neměli tolik chuť, ale já očekávám teploty do 15°C, takže tam bude určitě větší apetit :-) Ad. ešeus - no jo, jenže je mi hodně platné, že sice vaříme dohromady, ale ten krám vezu já :D a taky mám vařič.
Pavel  - 12:08 10.08.2012

[Zuzka, 12:01, hmm]:Tak ja 5 litru nesl 3 dny po sobe, tim padem znam hl. "parazita" na vode:)) To me Petr porad kybicoval, abych naplnil vsechno :)A ver, ze ja bych byl prvni, ktery by tolik vody nenesl :)A z tepla domova se mi libi vse, ale znova do te vyhne bych asi nejel :)
Zuzka  - 12:01 10.08.2012

Tak to vypada Pavle, ze se Ti ta dovolena snad i libila:)Jinak, pet litru vody mozna Pavel nesl cast jednoho odpoledne. Meli jsme vetsinou jen dve plne petky, tj. 3litky na osobu, vyjimecne vic. Hroznovych cukru jsme snedli malo, protoze ty nase trase byly povetsinou kratke.5kg jidla je na vetsi turu (min.7dni v horach) asi normalni. Ale i tak jde spousta veci zredukovat. Vyhazet svaciny, vzit jen sem tam nejakou tycinku. Ja jsem hodne redukovala hygienu, jelikoz jsem planovala ve mestech pak dokoupit -napr. mydlo,sampon apod. To si pak radeji kup na Slovenku a netahej to po horach:)
Petr  - 11:53 10.08.2012

Tak ja pridam svoje poznatky: - ma Pavel pravdu, ze nepromokava bunde je asi fakt an nic (v prirode ponco, ve meste zalezes pdo strechu), - z jidel mi zbylo dost sladkych veci a snidane (nekdy neni cas varit nebo neni voda, tak clovek uzere ze svacin), - mikina fakt staci jedna a nejcastejsi vyuziti u me mela pod hlavou na spani :-) (ja vezl fleesku a teply merino - redundantni), - cukr jsem taky sned snad jeden nebo dva, - tezkej je esus, tak je dobry varit na pul.A zbytek je asi o tom jak mas tezky veci no ;-)
Pavel  - 11:38 10.08.2012

[Máma, 11:34, Re:]:My jsme treba pak fanaticky jidlo prevazovali na kuchynske vaze, brat napr 150g syr mi prislo zbytecne a sel zpatky do lednicky :)Osobne jsem si nejvice pochutnal na instantni krupicove kasi a kakao jsem mel odsypane v pytliku;-)A z jidla to chce mit nejvic svacinky, to se nemusi varit, ji toho clovek nejvic pres den :)
Jana  - 11:34 10.08.2012

[Pavel, 11:18, tralala]:Fíha, 5 l vody... Tak já mám klasické 3, no až dobalím zbytky jídla, tak se dostanu asi na celkových 22kg. Taky pak pokračujem na pár dní na Slovensko do civilizace, kde zas uplatním trochu jiné věci (třeba co se toho oblečení týče). Konzervy taky nevezu, docela se mi povedlo dát dohromady jídla v lehkých obalech. A i tak toho jídla je 5kg...
Pavel  - 11:18 10.08.2012

Treba jsem temer nevyuzil hroznovy cukr, snedl jsem cca 5 kulicek, nuz mi byl taky na prd, pastiku jsem rozmazaval prstem (nebo svoji multifunkcni lzickou) a konzervy jsem zadne nemel, svaciny a ruzne pochutiny jsem vyhazel - stejne jsem tam nemel vubec hlad, stacila polivka rano, dve svaci pres obed a jedna vecere ( kase a salam) Na dokupovane jidlo jsem pak skoro nesahl, nemel jsem vubec na ty instantni sragory chut.. a jen pil a doplnoval cukr pres cokoladu :)ponozky jsem nosil dvoje, i kdyz jsem mel na cestu asi patery, mikca staci jedna :) Vecer se stejne clovek zahreje ve spacaku a pri chuzi jako pumpicka clovek nechodi. Hodne veci nenaslo vyuziti :)Bundu na treky jsem nevezl uz podruhe, kdyz leje, clovek hodi na sebe ponco a v bunde pod poncem je vedro jak v saune..:)Klasickou bundu mela snad jen Zuzka, z kluku ji nikdo nebral :)
Pavel  - 11:09 10.08.2012

[Máma, 11:07, Re:]:Dopsano, bylo to bez vody a pulky stanu, v Armenii jsme bohuzel nosili i 5 litru vody :)Mel jsem plne tri petky, jelikoz jsme vzdycky cekali na tani ledovcu a ty taly az odpoledne:)
Jana  - 11:07 10.08.2012

[Pavel, 11:00, Re:]:Tím poskládáním myslíš půlku vyházet? :D Já se obávám, že i když vyházím to, co nepotřebuju až tak nutně, tak sundám maximálně kilo ;-) a btw, těch 17 je s vodou?