zuzko, perfektní stránky, na gotickýho psa jsem už taky párkrát zabrousila. a docela začínám přemýšlet o druhém spacáku:)no jinak moje bomba je 30/70 takže půjdu se ještě někam mrknout na zimní směs nebo čístý propan...včera to bylo fajn a díky janiným dobrotám jsem přežila cestu domů v totálně prochladlým vlaku, příprava na hory jak dělaná;)
Včera bylo možné zajít do katedrály na konzert J.J.Ryby - České mše vánoční. Návštěvník tak mohl, vedle nasávání příjemné vánoční atmosféry, shlédnout také kustodní službu, která v těchto zcela ojedinělých podmínkách globálního oteplování, hrdinně bojovala s nástrahy, jaké globální oteplování nabízí. Mráz, který byl ke kustodům zcela nemilosrdný, bičoval jejich tváře ostrým ledovým větrem. Když se ukryli dovnitř, mramorová podlaha doslova spalovala jejich boty a prsty u nohou. Kolega, kterého teplo jeho jeho bot vyhnalo před vchod katedrály, si tímto činem vysloužil přezdívku - Yetti. Kustodi sloužili v katedrále a jejím bezprostředním okolí od 9 do 21 hodin... Myslím, že si dokážete představit, co to s člověkem udělalo... :-)
[Tomas, 13:52, Noc bude krusna]:hm,skoda ..ze nejede honzik,meli bychom globalni oteplovani ve stanu :)) pac je teplej jak kamna:)edit:Marianku na Tebe,ty dobytku;) prej tulit,nastavim ti prdel do ksichtu;-)
tak nebudeme spat, ale budeme se k sobe tulit. Pac to bude jedina moznost, jak se zahrat.TUdiz - stan bereme jeden, ten muj. Pac se tam akorat vejdem a bude to v pohode. :D
[Zuzka, 13:45, Výstrahy ku dňu 20.12.2009 ]: No jo.. globalnimu oteplovani se nenapadne zacalo rikat globalni zmeny klimatu, protoze vedcum doslo, ze zeme se neotepluje, ale ochlazuje.. To u nas na Plzensku bylo pry pres noc pod -21°C ..
[Zuzka, 13:45, Výstrahy ku dňu 20.12.2009 ]:v noci tam bylo -22-25..jsem to nasel na nejakem slovenskem webu :)Hm,ma se oteplit..to je pravda,ale tyhle prognozy zname;-)) tam stejnak bude tech -15 urco :)
Veľká FatraPozor na veľmi nízke teploty vzduchu, -18 až -13°C!Nechci vedet, kolik je tam v noci. Jelikoz to nikde neni k nalezeni, tak se jim to asi ani nepodarilo zmerit:(
[Pavel, 10:08, Re:]:Kolem Vanoc ma prijit obleva.. ;-)Btw.: Ja vcera venku skoro umrznul - vadilo mi i naslapovat na dlazbu, jak jsme mel prokrehly nohy. A znamy co tu byli tak po navsteve Staromaku prohlasili \"No, mohli by jsme se jeste nekam podivat... treba... treba do metra!\"
[Pavel, 10:16, Re:]:To globalni oteplovani je des.. Dneska se take vyznamne oteplilo.. Jestli se bude takhle oteplovat i nadale, tak nevim nevim.. Musim si koupit asi nove plavky
[Tomas, 10:15, Re:]:a spat budes az v Praze?:)) hm,ja asi tentokrat vytahnu do boje i svoji zlutou bundicku :) je pro arkticke pouziti,v Praze se v ni potim..tady se mozna sikne;-))Edit: byt Tebou,tak se snazim sehnat perak,Tome :) tady uz ti ten tvuj samoser moc nepomuze