Diskuse Diskuse

Honza  - 14:55 19.12.2008

Petr: Vyrážím hledat Svatý Grál, údajně ho Josef Arimatejský ztratil v Českém Středohoří, když kráčel oklikou daleko za hranicemi římského impéria cestou do Anglie. Ve zdejších končinách potkal předky Čechů, nabídli mu nocleh v hradišti a v noci, když spal a nebe bylo plné zlatých hvězd, mu Grál šikovně vyjmuli z rukou a zaměnili jej za obyčejný květináč. A protože byl Josef Arimatejský dalekozraký, nikdy si toho nevšiml :-D
Jo a druhá verze mého odjezdu je taky aktuální :-)
Jana: A platila jsi za vstup a nebo ses dovnitř prokousala kartičkou Pražského hradu? :-)
Pavel: Zase chlastáš? :-D Že se ptám... :-)
Petr  - 14:14 19.12.2008

Pavel: V sobotu tam maji bohuzel zavreno :-(
Jana: Nj, kdyz si nekdo nenecha poradit :-)
Zuzka: Pche!
Jana  - 13:02 19.12.2008

Tak už jsem tu "výstavu" taky viděla... :-) Jinak všechny zdravím, když už jsem na netu.
Pavel  - 3:34 19.12.2008

Takze v sobotu,jestli tam pujdem,si dam radeji cajicek :) a kulturu ;-)
Pavel  - 3:27 19.12.2008

Hm,ja zas filozofoval v Karavanu,je to tam hezky..jsme dali 5 vodnich dymek a kazdej tak +/- xx piv(radsi:)),to bude zitra zkouska panecku,tak jdu zalehnout:)

Ale pobavilo me,ze nam rekla cisnice,pry ze jsme prvni,co dali u nich cajovne pres 170 piv na skupinu :)
Zuzka  - 2:11 19.12.2008

Dostanes tak leda hromadu uhli, kdyz jsme toho Mikulase prosvihli...
Petr  - 23:28 18.12.2008

Co to je zase za blabol "nevadilo"? :-) Tesim se, pokecame, date mi darky, popijeme a tak - obvykly cinnosti ;-)
Honza: Jedes hledat Jeziska? :-) Nebo prchas pred spolubydlicima? :-)
Tomáš  - 18:19 18.12.2008

Radime, budes jedine vitan. Rad te zase opet po nejake dobe uvidim. A myslim, ze mohu takto mluvit za vsechny.

Honzo, to je skoda, ale co se da delat. Tak si to tam na chate uzivej a doufam, ze se setkame ve zdravi na silvestra :)
Honza  - 14:16 18.12.2008

V sobotu už tady nejsem, takže si to užijte :-)
Radim  - 13:23 18.12.2008

Nerad prerusuji vrcholnou filozofickou debatu. Takze strucne : v sobotu bych cas mel, tak kdyby to nevadilo, tak bych se rad stavil :)
Pavel  - 9:54 18.12.2008

Hm,ja uz jsem 2 hodiny ve skole ;-))) Takze bych rekl,ze jsem vstaval drive nez ty:)
Tomáš  - 8:32 18.12.2008

To vis, nekdo musi rano vstavat, to se pak tezko zustava vzhuru pozde do noci :)

a jinak bando lina - vstavat a cvicit!!!
Pavel  - 0:58 18.12.2008

hm,ja nespim:) tady je to jak ve skolce..vsichni uz chrapou :)
Petr  - 23:52 17.12.2008

Tak k otazce pouceni se jsem znacne skepticky, nekdy to proste nejde i kdyby jsi chtel.
Protipriklad je, kdyz to jde, jako naprikald ted, kdyz tu pisu a vsichni zase chrni... Dobrou noc.
Honza  - 23:37 17.12.2008

Proto filozofové nikdy nebyli oblíbení, řešili pořád všechno, ale nevyřešili vůbec nic. A spousta lidí je za to proklíná, protože se o tom musejí učit :-D

Sorry, panstvo, ale jdu od krámu dál. Přeji dobrou noc :-)
Tomáš  - 23:35 17.12.2008

To je velice hezky pohled.
Jenze ja nepovidal o starostech, ja mluvil o uvedomeni.

K tomu dalsimu - ano. Mas pravdu. Neni mozne soudit, co jest spatne pro nekoho druheho. Proto se tu bavime pouze ve velice obecne rovine a nezabihame do detailu. Protoze tezko muzes rozsoudit za nekoho, co se mu libi a co ne.
Honza  - 23:25 17.12.2008

Když má problém řešení, nemá smysl dělat si starosti. A nemá-li problém řešení, starosti nepomohou :-)

A ještě se nabízí další teorie, že nejsou ani špatné, ale ani dobré stránky. Jsou zkrátka takové, jak je cítíme jako jednotlivec, ovšem týž pohled na stejnou věc nemusí mít ten druhý.
Je to jako s chutí bonbónu. Mně třeba chutná, tobě nechutná a při tom je to týž bonbón. Je dobrý a nebo špatný?
Tomáš  - 23:14 17.12.2008

Ja bych rekl, ze to beres trosku divne, ale tak je to muj subjektivni nazor.

Dle meho nazoru se naopak mnoho veci v podstate opakuje. Paklize jednou si nabijes hubu, tak po nejake dobe se ti podobna situace prihodi znova, aby si zjistil, jestli si na tom ci onom zapracoval a vyresil to.

Kdyz si tu hubu nabijes znova, tak pak je mozno z toho usuzovat pouze o dvou pripadech - nechces to resit, nevyresil jsi to.

No a ty dobre stranky - ty zustavaji jako odmenou za to, ze jsi si to vyresil.

Nicmene neberte to prilis doslovne. Je na kazdem z nas, co povazuje za odmenu a vubec je to cele velice subjektivni cinnost, tohle uceni se.
Honza  - 23:10 17.12.2008

Tak abych se podělil o názor, který vás jistě zajímá, tak vězte, že špatné stránky člověka moc nepoučí, protože nic se neděje přesně dvakrát, vždycky s něčím navíc nebo prostě jinak. Špatné stránky tu jsou a budou protipólem těch dobrých, které se taky neopakují. Zkrátka jedno nemůže být bez druhého.
Můžu se poučit třeba i z dobrých stránek, postupovat stejně v obdobném případě a hle, ono to nevyjde. Co pak? Z čeho se pak poučím, když jsem postupoval podle dobré zkušenosti? A kdybych usoudil, že teď to bylo špatně, znamenalo by to, že jsem špatně postupoval i v minulém případě, čímž bych de facto narušil celý systém dobrých a špatných stránek :-)
Pavel  - 23:04 17.12.2008

honza: tak jo no..mozna bysme rozlozili divackou kulisu :)