Diskuse Diskuse

Honza  - 21:02 15.12.2008

Bude z toho celkem příjemný dobytčák :-D
Pavel  - 20:59 15.12.2008

Tak nejaky ty lepsi mse jsou s betlemem apod:)
Ale koncert taky nevypada zle..jen bych to zahajil v cajovne v Karavanu,tam je to fajn..A chodi tam vetsinou cestovatele ,takze fil hovada jako my,to tam rozvrati:)
Zuzka  - 20:53 15.12.2008

Msi by pochopil tak leda Honza. Pro nas ostatni je to trosku Majmo, ne?
Petr  - 20:52 15.12.2008

Sounds good. Jsem pro vsema deseti.
Pavel  - 20:06 15.12.2008

Lamy,tak zas by to slo do prazdna..navrhuji o vikendu pred stedrakem..jit nekam za kulturou,pak do Karavanu na caj a pak si jit zazpivat koledy,dobytci :)

jako nejsem zadny krestan,ale co takhle skocit na nejakou msi ?:) a pak jit do hospody,aspon bysme se vyzpovidali a pak jeli nanovo..prej ty mse pred stedrakem jsou fajn :)
Honza  - 20:00 15.12.2008

To ještě není nic proti tomu, co teprve přijde :-)
Pavel  - 19:35 15.12.2008

rofl,cely den jsem nekde poletoval a vzdy jen nakouknul a to co tu vidim,je apokalypsa:)))
Tomáš  - 18:39 15.12.2008

Nyni uz by to melo fungovat. Mirnej problem s pracovnim frameworkem. Nevadi, holt jsem si to mel pohlidat sam.
Honza  - 17:53 15.12.2008

Jo, nudím se, jsem nemocný a nemám co dělat a protože o mně žádná princezna nepečuje, můžu si hezky literárně zpracovávat celou záležitost :-)
Ono totiž špatně nemusí být vůbec nic, jak jsi sám psal, na sobě nemusíš třeba vůbec nic měnit, protože jsi sám se sebou spokojen a tedy není co napravovat.
Pak je potíž v tom, když tedy není co napravovat, zůstáváš tam, kde jsi. Oprášíš se, jistě, dokonce vstaneš a vykročíš, ale pořád s tou nahlodanou duší a nesmiřtelným věděním, že teď už budou přicházet jenom alternativy, náhražky za minulé :-)
To se pak s rytířem, nebo i s princeznou, potáhne celý život. Ze šťastného mladého silného rytíře se stane starý slabý smutný rytíř, z princezny bába :-)
Tomáš  - 17:41 15.12.2008

Koukam, ze jsi to vzal hezky ze siroka. Ze ty se tam doma nudis a nemas co delat, ze sepisujes takove romany.

Nicmene k veci - a to spise tedy az k poslednim par vetam celeho romanu.

Vzdycky je nutno se oprasit a jit dal. To, ze padnes na hubu a zarejes se poradne do zeme, neznamena, ze zivot skoncil. Naopak. Dostal jsi vyznamnou lekci, kterou jsi dostat mel. Jestli se poucis, to zalezi pouze na tobe. Je mnoho lidi, kteri se radeji budou litovat a neudelaji pro svoji "napravu" a pouceni vubec nic. Ti, zustavaji na svem miste a dostane se jim opet noveho zaryti do zeme, dokud si neuvedomi, co je spatne.

To, ze to boli, tak to ma byt. Jenom si uvedom, ze vsechno musi bolet, aby to clovek pochopil a opravdu prozil. Co nebolelo, to si nepamatujes. Ale moment, ktery ti utkvel v pameti, jiste vyhrotil i mnoho jinych emoci. A tak to je a tak to bude... :)
Tomáš  - 17:38 15.12.2008

Editace: proste to funguje a neprud.

Dobre, tak tedy jinak - komu vsemu nefunguje editace?!?! Ruku nahoru!
Honza  - 17:35 15.12.2008

Mně to teda nejde editovat, resp. nic se po odeslání nezměnilo i s použitím ctrl+f5. Nicméně jsem chtěl k předchozímu příspěvku dopsat toto:

A když už se stane, že se rytíř s princeznou setkají a kdyby se sobě vzájemně otevřeli, mohl by z toho vzniknout nádherný společný život. To, že se dva setkají, ještě neznamená, že spolu budou žít. Kolem nás mohlo projít už několik princezen a stejně kolem nich spousta rytířů, ale neměli možnost se poznat tak, jak by to bylo potřeba.
A katastrofou je, když potkáte rytíře nebo princeznu, ovšem protějšek ve vás nevidí toho vysněného či vysněnou. To je zpravidla zdrcující zjištění, že? Vy si jste jistí, že život s tou osobou by byl dokonalý, ale z nějakého důvodu k tomu nedojde. A je konec, všechny sny se bortí a vy se snažíte uchránit praskající trámy, bortící se zdi, ale všechno je marné. Potom se to zhroutí a bum, je tma a ticho. A co dál? Jen těžko se oprášíte a jdete dál, o partnerovi nebo partnerce jste si stále naprosto jistí a musíte žít s pocitem, že k tomu nikdy nedojde. Konec pohádky :-)
Honza  - 17:22 15.12.2008

My očekáváme (nebo alespoň někteří z nás) princeznu, ale je třeba si uvědomit, že i ženy "čekají" na svého prince na bílém oři. Samozřejmě obě strany při tom čekání i zároveň hledají. Všechno je podmíněno místem, kde žijeme a lidmi, s nimiž se setkáváme. Tak hypoteticky třeba v Indii na mne může čekat žena, s níž bych prožil nádherný život plný štěstí, ale to se nikdy nedozvím, protože ji nepotkám :-)
Takže tu máme místa, která navštěvujeme. Takže škola, případně práce. Už z toho je zřejmé, že výběr je dosti omezený. Šance, že se na škole potkají dva lidé, jež si začnou takovým způsobem rozumět, že se na tom založí vztah, resp. že se setkají princezna s rytířem, neboli princem, je sice minimální, ale může se to stát. My, kteří takové štěstí nemáme, můžeme tedy od čekání či hledání na škole upustit (případně sázet na nově příchozí první ročníky :-D).
Pak tu máme zaměstnání. Šance na setkání princezny s rytířem je ještě menší, než u předchozího případu. Šťastní budiž ti, které to potkalo.
No a my, ostatní budižkničemomové, máme čekat nebo hledat kde? Každá ze stran, tedy rytíř nebo princezna, si mohou podat inzerát, ale kavalír většinou poštou nepřichází a tak se sen rozplyne jako ranní mlha.
Proto zastávám tvrzení, že pak je čas pro příchod náhody či osudu, nazývejte si to jak chcete, prostě okamžik, kdy to člověk neočekává a rytíř potká svou princeznu a naopak. Třeba na nějaké oslavě či tak, nebo výletu, kde zkrátka člověk jde zpravidla za jiným účelem. Ale stane se to! Lidé se zkrátka potkávají, tedy někdy :-)
No a ten, který nikoho za život nepotká, pravděpodobně holt nikoho potkat neměl. Buď se nestala žádná osudová náhoda a nebo zkrátka osudem bylo nikoho z rytířů nebo princezen nepotkat ;-)
A berte to, prosím, trochu s nadsázkou. To, že to píšu, ještě neznamená, že tohle je pravda a nic vedle toho není :-D
Petr  - 17:17 15.12.2008

Tomas: Sklapni lopatky, neumis to poradne znefunkcnit ;-)
Radim: Kdyby slo o kvalitni predstaveni, jak ho popisoval Pavel v disku nebo kde, tak bych se tomu rozhodne nebranil ;-))
Radim  - 16:45 15.12.2008

Petr: "dal bych neco v divadle" - doufam, ze nechces chlastat uz v divadle :D

Edit: edit
Pavel  - 15:19 15.12.2008

ty jo,tomu se rika spam :)) vsude vidim mlejn ;-)

Jo,nejakou chlastacku bych jeste zpunktoval..neco zajimaveho..dal bych neco v divadle a pak do cajovny :) At jednou zijem jako kulturni lidi ;-)
Tomáš  - 15:05 15.12.2008

Paklize vam to nefunguje, tak po prichodu na edit stranku zmacknete ctrl + f5. To by melo zarucit hard reload a natahnuti eventuelne noveho kodu do cache.

Vzhledem k tomu, ze ale upravy jsem provadel jiz kdysi davno a pak ten edit fungoval (myslim, ze vetsina z vas si jej kdysi vyzkousela!!), tak me neprudte, ze vam to nefaka.

Edit: Tedka jsem to zkousel ve firefoxu, opere, Flocku a vsude to faka!
Tomáš  - 15:04 15.12.2008

Tak to vyzkousime.

Edit: dodame sem nejakou radku.
Tomáš  - 15:04 15.12.2008

Tak jestli chces, tak klidne jed. Ale vez, ze 19. je teprve patek a stedry den je az ve stredu. Tudiz bychom mohli udelat nejakou akcicku/vyjezdni zasedani jeste v tom vikendu. Takze by jsi o hodne prisel.
Tomáš  - 15:03 15.12.2008

To vis, ulitlej avatar muze byt i bordel. Procpak by ne,ze? :)

A ta zmena je nutna. Neboj, az prijdu zase na nejakou krasnou postavicku, tak ji sem soupnu misto lopatek mlyna.