Diskuse Diskuse

Zuzka  - 10:34 15.12.2008

Honza Krasne!
Tomas Nelibi se Ti predstava rytire hledajiciho svou vyvolenou, vysnenou ve snech? (pokud dle Honzy drive nenajde ona Tebe?)
Honza  - 10:27 15.12.2008

Cesta spravedlivých je lemována nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Smích ostatních je produktem pouhé jejich nízkosti, nemožnosti uvažování ve vyšších rovinách. Máme se chovat barbarsky jako ostatní, protože si to žádá současný životní postoj? Raději být osobností neřestí, abychom zapadli do mozaiky zkažené společnosti, než jako lidé ctností se od takové zhoubné společnosti neříkám stranili, ale mohli sjednat nápravu i na nich? Toto je cesta hodná spravedlivého. Avšak nejdříve napravíme sebe, abychom mohli napravovat svět.
My ji hledat nebudeme. Ona si najde nás.
Tomáš  - 10:14 15.12.2008

Kdyz se na to podivame z tohoto uhlu, tak bychom mohli rici, ze tve umysly, Honzo, jsou ciste jak panna. Jsi si ale opravdu jisty, ze v nas vsech chces probudit ctnosti, o kterych jsi mluvil?

Nevidim to jako uplne dobry smer vyvoje iriadoru, ze bychom se najednou meli stat cestnymi a skromnymi rytiri. Taci jsou v zivote akorat pro smich ostatnim a je s nimi vymetan kdejaky kout.

Proto se zamysleme, jestli takovou zenstinu vubec chceme a kdoz ji bude hlidat?
Honza  - 10:11 15.12.2008

Žena, jejíž osobnost bude zdobena těmito ctnostmi, v naší společnosti bohužel s největší pravděpodobností dlouho nesetrvá. Ovšem pokud její činorodost bude směřována k naší nápravě, pak máme docela šanci, že s námi nejen zůstane, ale v každém z nás probudí tyto ctnosti a my, takto napraveni, již nebudeme na své dřívější neřesti vůbec vzpomínati :-)

Co se týče baby s gládama, neviděl bych to jako projev nižší úrovně. Boty jako boty, nebo snad ne? ;-)

A jako medvěd se musím přinat, že veškeré nařesti mám tady v kalíšku :-D
Tomáš  - 9:17 15.12.2008

Honzo, souhlasim s tvym navrhem. I kdyz jsi si naprosto jist, ze zena, majic tyto uzasne vlastnosti, by s nami sla do hospody a vydrzela tam alespon deset minut?

O tom si dovoluji silne pochybovat. Jediny, kdo s nami pujde, je nekdo, kdo ma stejnou charakterovou vybavu (vadu) jako my. :) Tudiz muzeme ocekavat nejakou babu s gladama, piercingem v nose, uchu, oboci, pupiku a mozna, ze jeste nekde jinde.

Ale zase vezte, ze az takovou najdem, tak se nas bude drzet a nepusti...
Honza  - 0:06 15.12.2008

Předpoklady pro naši stenografku by měly být obrazem dokonalé ženy se sklony k dobrému chování, na rozdíl od nás. A proto jsou podmínkou tyto ctnosti: pokora, štědrost, přejícnost, mírumilovnost, cudnost, střídmost a činorodost. My, žebráci na duši, jsme představiteli těchto neřestí: pýcha, lakomství, závist, hněv, smilstvo, nestřídmost a lenost. Poslední neřesti zůstávám věrný i já. V protikladu ctností a neřestí stenografka v žebříčku poněkud klesne, ale my naopak něco z těch ctností získáme a to se, myslím, vyplatí :-D
Pavel  - 23:42 14.12.2008

jezis:)
Tedka jsem chtel rici jedno slovicko,ktere vas vystihuje,ale radsi ne.:) Uz je tech dobytku dost:)
Honza  - 23:34 14.12.2008

Četl jsem ji po sobě asi šestkrát, jestli to vůbec dává smysl. Dává to smysl? :-D
Pro stenografku jsem všemi deseti pro, ale musí být slečnou na úrovni, po stránce tělesné i duševní. Vypíšeme konkurz? :-)
Petr  - 23:16 14.12.2008

Musel jsme si tu vetu precist dvakrat :-)))
Jinak jsem porad spis pro tu stenografku ;-)
Honza  - 22:37 14.12.2008

Jestli právě komzumování svařáku při návštěvách hospod je právě tím vývojovým krokem vpřed v našich životech, vnímám to velice positivně a držel bych se vytýčeného směru, ježto může toto být právě tou zářivou Petrovou myšlenkou společenství socek, co tráví srazy s přátelama v hospodě, ale alespoň vedoucí přitom zajímavé, aktuální diskuse důležité pro náš život jako takový :-D
Petr  - 17:35 14.12.2008

Lip nez ted? :-)
Vem si to - ted jsme socky co travi srazy s kamosema v hospode. Takhle by jsme byli socky, co travi srazy s kamosema v hospode, ale vedou pri tom docela zajimavy diskuse - coz nam takhle samozrejme nikdo neveri a rika si "nj, to zname co se probira v hospode" :-D
Tomáš  - 17:21 14.12.2008

Zadnej sbornik nebude. Vis, jak bychom pak vypadali??
Tomáš  - 17:20 14.12.2008

ale myslim, ze jsem tvoji strategii prohledl.

Ty si delas doma zimu, aby jsi mohl chodit do hospody popijet svarak, zejo? Priznej se!!
Petr  - 16:44 14.12.2008

...nekdo si doma simuluje Sibir a trenink preziti v extremnich podminkach a pak se divi ;-)
Honza  - 15:19 14.12.2008

Večer to byl příjemný, bohužel od nachlazení mne svařák nezachránil, ba naopak mohu s lítostí konstatovat, že nastupuji na nemocenskou :-)
Petr  - 14:35 14.12.2008

Ja chci stenografku a vydat sbornik ;-))
Tomáš  - 13:27 14.12.2008

Rozhodne souhlasim, ze film byl na dve veci. Ale hospudka vyborna.

Tudiz bych, panove, uzavrel toto nase dalsi vyjezdni zasedani s tim - Povedlo se!

Nyni uz tedy vanoce a silvestr.
Radim  - 11:23 14.12.2008

Film byl vskutku nanic, nicmene naladu naseho kolektivu nadseneho na pop-kulturne-vedecky zaziztek dokazala zachranit prijemna putyka, kde jsme se usidlili. Timto bych chtel oznamit, ze zacnu zkoumat vliv svaraku na boleni v krku, protoze me po nem (temer) bolet prestalo :-)
Petr  - 0:51 14.12.2008

Opet fajn zamysleni. :-)
Tomáš  - 0:08 14.12.2008

Abych pravdu rekl, tak ten film me vylozene zklamal.

Nicmene, krasny to byl vecer. dekuji vam. pratele!!