Ja tedy postuchuju vikend, pac se mi hlasi Marianka, ze by taky nakonec jela, coz je uplne super. Jen s tim omezenim, ze by potrebovala byt v nedeli ku poledni v Praze... ale to muzeme vyresit tim, ze s ni pojedu ja pak sam.Abyste ale nebreceli, ze neni na te trase nic zajimaveho - je tam Plesivec, moc pekny vrch, kolegou z prace doporucovany.Co se tyce varicu - neco si preci jenom v te zime ukuchtime, ze... mam vzit svuj benzin, nebo pobereme plynaky?Edit: kdo vlastne pojede? Preci jenom ty stany by zacaly byti problemem.
A nechcete to nechat na jiny vikend? :-) To pocasi je humus, navic mam tuspoustu prace to do ;-) Jak jsi rikala Jani, ze jsi na tom s tema vikendama v prosinci?
já zase sleduju www.chmi.cz, což považuji za nejdůvěryhodnější zdroj. jsou tam všelijaké mapy, z nichž se to dá vypozorovat.jinak bych taky zvolila tu druhou variantu.
[Tomáš, 13:06, Re:]:Divala jsem se vam na pocasi.cz, kde je i srazkovy model (zalozka Srazky u mapy CR) a podle nej v sobotu v Cechach prset nema. Zatim mi vzdycky vychazel, napr. kdyz jsme jeli na Luznici i jindy.
[Máma, 10:44, víkend]:Plan je super. Ja bych tedy byl pripadne pro tu druhou variantu - do Dobrise.Nicmene souhlasim v tuto chvili s Pavlem, to pocasi je na dve veci :(
koukala jsem do mapy a mám dva návrhy:1. Rožmitál p. Třemšínem -> Březnice přes ty dva vršky.doprava tam: 19:30 z Na Knížecí, na místě 20:57doprava zpět: trochu omezená, ideální spoj přímým vlakem v 16:42 (v Praze 18:28)2. Lochovice -> Dobříšdoprava tam: přímý vláček v 19:34 z hlaváku, na místě 20:31doprava zpět: přímé autobusy, jezdí častoobě trasy jsou zhruba stejně dlouhé, ta druhá je variabilnější. lákadlo té první jsou dva výrazné vršky :-)dodávám, že v sobotu by nás měl čekat celkem pěkný den :-)tak se prosím vyjádřete a vy nerozhodnutí se usneste na tom, jestli pojedete, nebo ne, ať můžem pořešit stany apod. ;-)
[Tomáš, 14:04, Pocasi a dest]:tím chci říct, že nám pršelo i loni, chodili jsme v tom celý den a ano, byl to trochu opruz, ale pro mě lepší než sedět v Praze na zadku :-)pche, přepovídání počasí je mnohem komplexnější :P je třeba sledovat vývoj po dobu několika dní, rozlišovat různé typy mraků a odhalit přecházející frontu :-)ne, tak nic o tom nevím, ale aspoň nějaké ty typy mraků jsem schopná rozpoznat.[Ena, 15:58, .]:gratuluji.
[Máma, 12:09, Re:]:Mno, toz jako jo, prsi porad, ale chodit v tom cely den je trosku opruz, nemyslis?A co je tvym know-how, ze dokazes predpovidat pocasi? :) Se kouknes na oblohu a vidis, ze prsi?
[Tomáš, 12:01, Pocasi o vikendu]:stejně prší vždycky, to nevadí :-)náhodou v sobotu by mělo být sucho, ale kdo ví, jak se to ještě vyvine. a možná zužitkuju nejnovější poznatky o předpovídání počasí přímo v terénu :o))