Dneska cestou v tramvaji jsem se "seznamil" se sousedkou, mila slecna mimochodem, a pak jeste prisel bratr a kdyz se dostala rec na cestovani, tak z nej vypadlo, ze stravili v teto oblasti (kapadokie, kackar a hranice s Gruzii a Armenii) asi tri tydny. Takze krasny zdroj informaci.
teda vy jste ukecany :-), clovek je dva dny pryc a tady tohle.. ad grilovani: ja se moc rad zucastnim, ikdyz pro me je to vejlet na kole sotva na hodku, kdyztak to vemu nak oklikou ;-)
tak jsem dneska byla na kole na Okori. bylo to paradni, hezky jsem se projela. akorat jsem tam nechala jako vizitku trochu kuze, kdyz jsem slitla z kola ;-)
jeste zpet ke grilovani: no, zatim nas moc neni, ale ja se radsi nejprv zeptam, jestli bude chata k dispozici ;-) a pak se uvidi. ale hrozne rada bych to uskutecnila :-) jo a pokud budete mit jeste nejaky dodatky k tomuhle tematu, tak radsi smskou, protoze na Velikonoce odjizdim do Madarska a nevim jestli se mi bude chtit procitat tech 400 prispevku, az se vratim ;-)
Ja chtel ukazat to, ze ten rozdil neni velkej, ne ze jsi alkoholik ;-)) Jinak jsem mel na mysli Velkou Fatru - obly kopecky, holy, protoze je kdysi vykaceli blbci (nebudem se ale tahnout lesem a za vyhledama z hrebene nebudeme muset funet buhvikam), mozna i volne salase, kldiek, pohoda ;-) Jidlo tady jeste mame nejaky od minule, tak se nejak zsharujeme (jako podelime, tim nechci poukazovat na cestu vlakem! :-)
Petr: Tak ja nejsem Pavel abych snizenim poctu piv na vecer z 20 na 10 dosahl vyraznejsi uspory, ale vim na co narazis. Koukal jsem na web, na male Fatre je 10 stupnu a snih 50 - 150, coz teda neni nejak vyrazne lepsi ;). Kdyz se kouknes na online kamery - http://www.slovenske.cz/mala-fatra/pocasi-online-kamery.html - tak je to tam taky pekne zeleny. Ja zkusim vykoumat jestli nekde neusetrim jeste, proberu to s Petou a nejak to dopadne :)
Tak jsem volala na Ceske drahy a popsala jim nasi situaci(skupina 5ti lidi by chtela na Slovensko). Je to uplne bez problemu - koupila by se CD NET za tech 900 platna pro 5 osob az po hranicni prechod. Pak bychom meli koupenou zvlast jizdenku na Slovensko. Takze ta Petova kalkulace je spravna.
Lidi, pojedte na Fatru! Ja uz jsem se na ni natesila, tak bych tam fakt rada jela.
Jo, to si musi zvazit. Ale jestli bych dal 440 za cestu do Jeseniku (kde to nevypada ze budou idelani podminky), tak bych si ve ctvrtek radsi odpustil par piv a pridal 100 a dostal se na Fatru, kde snih s nejvetsi pravdepodobnosti bude (je tam prvni az druha lavinovka :-)
Tak jsem nasel jeste jednu variantu - http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=45726
S timhle by nas cesta po Cechach (tech 430km) stala kazdeho 180,-Kc. Jeste hledam zadrhele, nejak se mi ot nezda. A na Slovensku pocitam vlak i bus kolem 100,-Kc jedna cesta. Takze by jsme byli na nejakych 560,- Kc. Coz je bomba. Ale kde je zakopanej pes?
Petr: No to zni lakave, my pri skupinovce bychom platili taky zhruba kolem tech 220 korun. A to je cena az primo na misto nebo jeste neco k tomu? Jak by potom vysla cesta zpatky? Ja mam na jeseniky rozpocet 700 - jidlo, sneznice, doprava. A s tim sem financne totalne na hranici unosnosti - vic nemuzu dat ani korunu. Pokud bych se do toho vesel, tak daleko radsi pojedu nekam, kde je snih a ve vice lidech :o).
Ta sobota je proto, ze by platilo SONE+ a pak jedou dva lidi za 450, tzn 225 jeden. Nebo by se to muselo stihnout pak v nedeli. A to je sibenicni (i kdyz).
Jinak na kilometrickou by to vyslo 1,-Kc / kilometr a na hranice je to 430km. No a Slovensko by bylo par korun a z Ziliny pak 3Ecka.
Fatra:hmmm..to zní zajímavě, akorát proč až v sobotu v noci? musím uznat, že s tou magistrálou na pradědu máš asi pravdu.. a peťo, finančně to vidíš stropem jak?to je pro nás s radimem asi meritum věci;)
Tomáši, to je v pořádku, u nás to v testu prosemináře spletlo dost lidí a to jsou z oboru :-D Je fakt, že ono to vybízí spojit je dohromady, (Poleleční středa), Zelený čtvrtek, Velký pátek a Bílá sobota. Ale není to tak :-)