Tak ja to nechci komplikovat, ale tenhle trek jsem fakt nenasla asi uplne vhodne. Moc materialu k tomu neni a ve vicero zdrojich pisou, ze obsahuje obtiznejsi pasaze. Je tam horolezecka obtiznost III: \"Na exponovaných místech se doporučuje mezijištění. Trénovaní a zkušení lezci mohou překonávat úseky tohoto stupně ještě bez použití lana.\" Klido tam muzeme jet, jen bych mozna vybrala v okoli jiny vystup.
To jsem rada, ja mam jen maly planek a tedka jsem nasla trosku blizsi popis treku. Jen me desi, ze na jednu fazi tam doporucujou helmy, lana, karabiny;) Lezt nikam nehodlam;)
radsi mi soupni link z outdoorfora na tu adresu,kde se daji sehnat kartuse..bud mi nefacha funkce hledej,ci jsem zas klesnul o dalsi mentalni uroven dolu:DD nachazim jen diskuzi o kartusi vseobecne v turecku a nemuzu najit tu v tom istanbulu :))
Toz ja uz radsi zacal s predstihem balit,abych na neco nezapomnel ,zatim mam hotovou lekarnu a tedka jdu do hadru :) zacina z toho byt velka hromadka nestesti :)
Vlak: Bereme ten v 14:30 jak to tak vypada. Nahradni benzin: Asi by se mel kazdy mrknout nejdriv co ma doma a pak az kdyztak resit co ev. koupime a vylejeme. Bud teda avivaz nebo lahev od motoroveho oleje. Zavazadla nebudeme nejak extra resit. Jidlo - na kolik teda berete dni? Vic nez 6 dohodnutych?
Na Tomasuv trefny navrh jsem nasel denik z Norska a prepisuju tu poznamky z poslendi stranky (vsichni vedi, ze? :-)
Seznam věcí - gumičky - 2 müsli nestačí (to jsme uz asi kecali z hladu :-) ) - 2 kalhoty (no hlavne ze jsem o nich dneska mluvil s Radimem :-(( ) - pončo! - houbička/hadřík - repelent - jelení lůj + UV filtr - igelitky - izolepa/kobercovka
Viz vas benzin,tak si to nalijte do flasky na kolo,je celkem good a takhle prevazi benzin kamarad do zapiku a nikdy jsem neslysel,ze se mu to prozralo :)
\"Benzín v PET-láhvi je podle mých zkušeností ruská ruleta. Už několikrát jsem viděl PET-láhev PRASKLOU, z toho 2x s benzínem. (Vždy u dna, v místě takových těch 5-ti prolisů. Lahev se tam prolamuje, plast je tam tenší než jinde, …) Benzín pomalu vyteče do batohu, jste bez benzínu, všechno *****í. Než jsem pořídil lahve hliníkové, používal jsem plastovou láhev od motorového oleje. (Je na chamikálie dělaná, jen je nutno předem pořádně vyzkoušet, jak těsní.) Taky se dají koupit malé kanystříky (2l, 3l), určené k motorovým pilám ap. \"
[Petr, 21:36, Benzin]: Tak jest tedy vyreseno. Vec je, v cem to poneseme? PETky se zdaji byt nejsnadnejsim resenim, ale v zivote jsem to neprenasel, tak nevim, jestli by to treba neprozralo?! ;(
Jak to tak pises, tak to zni docela drsne, na pohodovy trek.