[Tomas, 21:19, Benzin]: Myslim, ze s tim benzinem jsme v te podobe jak rikas pocitali. Jen otazka zni kolik toho mame vzit, ceho presne a v cem bys doporucil to mit aby to proslo? Overil nekdo ze muze byt v zavazadle benzin?
Jeste me napadla takova vec k noseni lahvi zasobnich. Vzhledem k tomu, ze ten, jenz nese varic, nese i lahev s benzinem, tak o noseni nahradni naplne by se meli postarat ti ostatni, kteri nenesou toto kuchynske nacini.
[Tomas, 21:11, Hezky vecer preji]: Nene naopak. Je tam cele turecko. Namatkou jsem tam bez problemu nalistoval tipy na Trabzon a Van (necekejte zazraky, je to opravdu strucne). Prekvapilo taky, ze v te mapce jsou ty vychozi/sestupove vesnicky pro prechod Kackaru.
Benzin: Tady bych se pozastavil. Myslim, ze 1,5 litru navic k one 0,6 l lahvi je akorat. Mozna jeste budeme vylevat. Co se tyce naplne - tady jsme se jiz shodli, jestli vzit technicky, nebo natural? Pac to budeme plnit az v Turecku. Neverim, ze by nam to povolili vozit v letadle (obecne v jakemkoliv prostredku).
Vlak: Ja bych byl klidne pro tech 14:30, at jedeme spolecne a vytvorime takovou ucelenou grupu uz na zacatku ;) Tady bych jenom nadhodil otazecku - bude ta vecere startovni, nebo se na ni kasle?
Zavazadla: Ja bych to zase az tak neresil. Oni si lide tahaji hromadu volovin jako prirucni zavazadlo. Tusim, ze pri ceste do Francie tam nekdo rval cely kufr a proslo mu to. Tohle by tedy mohlo byt relativne v klidu.
Pruvodce: Do toho bych mozna sel. A je to jenom na Istanbul?
Jidlo: Ja bych se rad nejak dohodnul na poctu dni, na ktere bereme jidlo? Tedy plnych 8 dni \"full\" vybava? Nebo o neco mene?
Myslim, ze v kuse by to mohlo projit. V nejhorsim to rozlozime. Je to i o cloveku a konkretni spolecnosti.
Cestou domu jsem se stavil v knihkupectvi. Vzpomnel jsem si, jak jsme rikali ve Stockholmu, ze by mozna stalo za to investovat do pruvodce. Samozrejme Lonely Planet by byl fajn, ale 700 je krapek draha sranda. Nasel jsem nejakou Marco Polo edici za 200 Kc. Neni to zadny zazrak, ale je v tom celkem podrobna mapa turecka, instanbulu a k zajimavejsim mistum vzdy seznam toho, co navstivit v okoli. Nesel by do toho nekdo se mnou? Celkem mi to prislo jako rozumny pomer cena/vykon oproti Lonely Planet.
rekl bych,ze bych na to kaslal :) proste je to prirucni taska a nazdar:) Jinak to neslozime no:) to by z tech svac apod byly pekny sragory :) kor je lepsi ten stan mit v kuse nez to rozkladat
[Pavel, 19:30, tralala]: Celej stan je na prirucni moc velkej. I kdyz jsme enstudoval presny rozmery, mam dojem ze jak si predstavuju ten merak treba ve Stockholmu, tak tam z toho by vycuhoval... I kdyz na to asi sere pes.
tak to je snadny,ne..tak jak pocitam..kazdy bude mit ve dvojici stan..tak jeden vezme stan jako prirucni a druhy vezme zradlo tomu druhymu do baglu,ne?:)
- prirucni zavazadla = nesmime zapomenout na to, ze budeme muset vzit do letadla stany, ktery nemuzou zustat na baglu. S tim souvisi - kolik hotovy jidla (tousty atd) aby nezabirali cenny misto v batohu a pritom jsme je jeste narvali do \"prirucniho zavazadla\" / stanu
Zlaty tousty, ty jsou placaty.
K jidlu jeste: - tang - salam (do kase apod)
Preposlu jeste jednou letenky, at mame jistotu ze tohle kazdy bude mit.
Cerstvy objev - hodne informaci o turecku vcetne spousty map http://maps.turkeyodyssey.com/index.php (napr. oblast kolem Rize, Vanu, Istanbulu atd.). Neco z toho budu asi tisknout, pokud rozjedu nejak rozumne tiskarnu :)
[Zuzka, 21:52, Fiha]: jejej, co ti je? to je špatný, když je Turecko za rohem, ale snad se dáš brzy do pořádku. mimochodem, zapomněla jsem ti vrátit tu pláštěnku. kdy ti ji mám dát? chceš si ji vzít s sebou nebo stačí až po Turecku?
Jako besnici pes je fakt o strach. Stacili mi ti vrcici rumunsti, natozpak asi tohle. Btw. Zdravim z Luhacovic, kde se lecim z nemoci. Misto, abych trenovala posledni chvilky pred Tureckem kondicku, tak nesmim nic;( Jinak Petulik tu byl se mnou, ale uz se zase jel domu ucit;(