Diskuse Turecko, Sýrie 2009

Radim  - 18:54 11.07.2009

[Zuzka, 18:44, Radim]:
Takhle, tu situaci by neresil peprak, ale vzpomnel jsem si, ze ho sebou nemame a zustalo mi to v hlave.

Vinou spatneho znaceni jsme vlezli na pozemek. Vyritil se na nas pes, coz bylo jeste v pohode, vim co se ma delat. Zustali jsme stat, on \\\"jen\\\" hodne vrcel a cekal na pana. Problem se vysvetlil, ukazali nam cestu a slo se, jenze po asi 200m sme slyseli krik a pes za nama bezel. A to uz nebylo o hlidani, zjevne to byl nejakej zmetek. Nastesti krik pana ho primel neutocit, jen si nas postrasil a pak nas obchazel z dalky. Mit tam trekovou hul, tak by ji dostal. Ja mam psy fakt rad, nemam problem ani kdyz na me vrci, umim s nima zachazet, ale tohle byl peknej smejd a tu ranu bych mu dal.
Zuzka  - 18:44 11.07.2009

Diky moc za informace. Btw. co se stalo v Italii?
Radim  - 16:49 11.07.2009

Jeste jsem se podival na dopravdu na letiste v Bratislave. Jede tam autobus 61, interval 17.7. od 20.00 je 20 minut. Jede to 20.05,20.25 atd. Jede to 20 minut, cena 0.7 EUR. Pro overeni
odtud jsem cerpal

Edit: Tome ty odkazy fakt blbnou, escapuje to uvozovky kolem odkazu (asi uz vis, pro jistotu opakuju)
Radim  - 15:06 11.07.2009

Zdravim, jsem zpet :)

Co se jidelnicku tyce, celkem jsem nad tim premyslel. Trosku mi nahrava to, ze to neseme jen na prvnich 6-8 dni, takze plan je takovy:

Na cestu do Trabzonu:
---------------------
Nejake bagetky, toasty a rozkrajena pizza

Od Trabzonu dal (odtud predpokladam bude mozne varit):
-------------------------
Snidane:

Instantni polevka (dvojita) + chleb (+ na pozdejsi dny ten trvanlivy). Maximalne 1-2 cokoladove pudinky. Jelikoz povezu ten chleba, tak i neco hodne trvanliveho na nej (pastika, tunak, lunchmeat, dzem).

Obedy:
Pro me stale strasne problematicka cast. Muj momentalni plan jsou klasicky tycinky plus navic krajic chleba s necim z tech trvanlivych veci.

Vecere:
Klasicky nejaka kombinace testovin, kase s necim a tortelin.

Rezervy a ostatni:
-------------------
Bujon na polevku, mozna 1 ta ryze co mela Jana. Na dochuceni a zmenu chuti male balicky kecupu (pokud sezenu) a klasicky sul a cukr na cokoli.

Odbocka:
--------
Bavil jsem se s mamou o tech malych balenich vseho mozneho (kecup, marmelada atd.). Pry to videla nedavno v Tescu na Zlicine. Nechce se mi tomu verit, ale zajedu se tam podivat a dam vedet.

Odbocka 2:
----------
Na zaklade cerstve zkusenosti z Italie sem si vzpomnel. Mame na trojici Petra, ja, Tomas aspon jeden peprak?
Pavel  - 12:11 11.07.2009

asi tezko dorazi :)Kdyz jsem s ni naposledy komunikoval,tak byla stale v Brne:)
Petra  - 11:49 11.07.2009

ahoj tak já jsem se vrátila od slepců, takže už se můžu naplno věnovat přípravám.
na sraz bych zašla(nevíš pavle honzo jestli se tam objeví kája?) ale když se dohodnem tady kdo co má vést, tak jen dobře:)..už jste teda někdo tiskl mapy nebo máte něco krom toho co je tu na fóru?to stejné s benzínem..jaký mám koupit a do čeho?
a něco peněz měníte?
za týden už snad budem na cestě do hor..
Tomáš  - 0:28 11.07.2009

[Petr, 17:05, Re:]: Jasne chapu. Ja to zkusim pres vikend rozmyslet a dat vedet.
Tomáš  - 0:28 11.07.2009

[Petr, 22:14, Prasule]:
Hmm, to zni zajimave. Mozna neco vymenim. Konkretni castku bych ale velice rad prodiskutoval.
Petr  - 22:14 10.07.2009

Co myslite lidi, nevymenime si alespon nejaky penize do zacatku? Treba uz jen proto, aby nas v Turecku nekdo neobral a vedeli jsme jak ty prachy vypadaj?
Petr  - 17:05 10.07.2009

[Pavel, 10:23, tralala]: Pomazanky s chutema, jo? :-))) A na co maj ty pomazanky chute? Doufam ze ne na spotrebitele ;-)

[Tomas, 10:55, Re:]:
To bylo obecne co me napadlo. Bohuzel na ty snidane jsme zatim dost bez inspirace, takze az na polivky to bylo mysleno spis na veceri.
Tomáš  - 10:55 10.07.2009

[Petr, 10:18, Jidlo:]: zajimavy seznam. Jenom jsem nepochopil, jestli jsi to myslel jako snidane, ci obecne varici veci na vecer. ja se o jidle porozmyslim pres vikend a pak sem vrhnu... seznam. :)
Pavel  - 10:23 10.07.2009

Njn,proste seznam na bliti:) ja vyguglil ruzny pomazanky s chutema a dlouhodobe trvanlive,tak jdu do kseftu prubnout,zdali to i prodavaj :)
Petr  - 10:21 10.07.2009

[Pavel, 10:20, tralala]:
To je nahodou v pohode seznam. Ze seznamu z rumunska by jsi se asi rovnou zabil ;-)
Pavel  - 10:20 10.07.2009

Petr:vem si grilovany kure a prasatko na rozni..pac uz z toho tvyho seznamu je mi na savli :D
Petr  - 10:18 10.07.2009

Vecer asi vychytame, ale problem jese snidanema... mam uz celkem alergii na sladky veci - punding, ovesna kase.. :-(

Navrhy:
- poctive polevky (vyhoda - jsou dobre, nevyhoda - vari se)
- bramborova kase se salamem
- tortellini (nevyhoda - vaha, vari se)
- standartni varici testoviny ala dobry hostinec (nevyhoda - vari se)
- bujon a nudle jako mela Zuzka minule
- sul (osobne ji mivam silenej nedostatek)
- syr Babybel (pokud sezenu v nejaky akci, nevyhoda - cena, vyhoda - zpestreni jidelnicku)

Kdyz na to tak koukam, tak vareni nema smysl resit - pochybuju ze by byla chut brat neco zalejvaciho :-(

Edit: Na druhousranu voda treba na polivku z bujonu apoid se nam uvari strasne rychle (podobne na kafe, caj...) ale nema pak smysl to delat an dvou varichch, protoze by byla dvojita ztrata z \\\\\\\"potrubi\\\\\\\" pri skonceni vareni.
Tomáš  - 10:12 10.07.2009

[Zuzka, 09:53, Sraz]: Co se tyce prvotniho benzinu, to je naprosto samozrejme, ze varic bere plnou flasku.

Srazek - dobra. ja se tomu nebranim. Sam toho mam dost, takze to vyresime akorat takto.
Zuzka  - 9:53 10.07.2009

Ja toho mam uz celkem dost, takze srazu bych se radsi vyhla.
K benzinu navrhuju toto: kdo bere varic, vezme plnou lahvicku k varici. Dalsi clovek ponese litr benzinu do zasoby. Akorat je nas pet, tak to se holt muzou nosici benzinu stridat.
Regulace varice: pry pomaha min ho natlakovat. Dale je pry lepsi autobenzin nez technicky. To bude chtit vyzkouset.
Pavel  - 9:47 10.07.2009

jen tak btw: nechcete tedy jit s nama..my mame takovy mensi srazek v pondeli taktez :)) tak se muzete pridat ;-)

Jak chcete:) nabidka tu je..
Tomáš  - 9:47 10.07.2009

Opravdu se bere tolik benzinu??? Ja tedy musim rici, ze me to dost zaskocilo. Ta lahev ma 0,6 dcl. Je pravdou, ze v Tatrach jsme zjistili, ze to zere moc.

Nezjistil jste nekdo nejake ucinne metody, jak toto zrani snizit?

Jinak tedy kdo ponese lahve. To je docela zajimava otazka. Pac to bude docela silna gramaz navic. (ale ze sobeckeho pohledu - ti, co nenesou varic :D)
Tomáš  - 9:44 10.07.2009

[Zuzka, 22:32, Co je treba doresit - Východňáři]:
Co se tyce jidla, dobry napad. Jen me napadlo, jak se o tom na Chopoku chvilinku hovorilo, ze bychom se tak nejak slezli a udelali posledni planovacku. co vy na to?

Treba v pondeli?