Pavle, to je mi lito, ze ta matika nevysla. A co prorektor rikal na tu kresbicku?
Jinak me stve, ze takto naprosto krasne dny travim ve skole a drtim se takovou hovadinu, jakou jsou pary. Nemohu si pomoct, ale takove slunne odpoledne proplavane a prolezene na koupaku se zmrzlinou v ruce a nejakou slecnou po boku, by bylo absolutne nesrovnatelne lepsi.
njn,je to sux..kdyz jde clovek na polit..tak ceka politologick y zalezitosti..ale test byl ze 2 jazyku a jeste matika:) takze takove zajimave..jazyky jsem relativne dal..ale v matice jsem shorel jak papir :) jsem humanitne zalozenej,nejsem matematik:)
Jinak jsem zas dostal trojec u zkousky,takze uz jen jedna zkouska a mam prazdniny:)
Pavel to me tedy fakt mrzi, klido bych si tam sedla misto Tebe. Jen furt nechapu, proc se vsude stretavas s matikou, kdyz chces studovat uplne jiny obor!?! To by me fakt stvalo.
Petr jeste jeden podobny mail a jsi v ignore listu. Jinak predpokladam, ze listek pro me mas uz davno. Jinak se obavej toho, ze budu tvrdit, ze Norsko sousedi s Italii!
Mno Zuzko,dneska jsem si na tebe vzpomnel..kdyz jsem se potil u prikladku ..a rikal si ..jak by to slo krasne,kdyby vedle me sedela Zuzka. :)
Pruser byl v tom,ze hodne dlouho jsem musel vzpominat,co vlastne je ta osmicka co lezi..pak rikam..aha to je nekonecno..ale stejnak mi to nekonecno bylo k prdu :)..Nejlepsi byla sousedka vedle me..mno vsimnul sis tam tech algorimtu atd..a ja ji na to odpovedel..ja si nevsim ani tech x nad zavorkama..:)) Ale aspon jsem tam nakreslil krasnou postavu 3D a prorektor VSE,co mezi nama prochazel jen tak na cumendo..se u me zastavil a 5 minut obdivoval muj vykres:) ktery jsem nakreslil z dlouhy chvile
Pavel: To jsi statečný, když neznáš vzhled slečny Marty ze Strahova a chceš ji přihodit :-D Ovšem ten salát nemá valné hodnoty, to vyměníš i za obyčejný škrpál :-D
To Zuzka: Mno oki..tak kdyz mi k tomu prihodis Martu..tak ja ti toho salata dam na dobu neurcitou..sic to vypada jako obchod s bilym masem,ale tak musi se rozhodovat za druhy..;-))
Hm Madarsko..spis planuju Pobaltsky staty. ;-) Kdybych uz v srpnu nekam jel :)
Ovšem Maďarsko je na druhou stranu ideálně nížinaté :-D Slovensko už tak lákavé není, pořád nějaký vysoký šutr a nic. Ale kukátko do budoucnosti nemám a lze jen ztěží odhadovat, co budu dělat po návratu, resp. co si budu moci finančně dovolit :-D Takže nemůžu nic vyloučit a ani slíbit, to tedy bude pěkně zamotané, nakonec skončím jako profesionální utírač stolů v McDonaldu :-)
Jana tak v srpnu bych se i pres Norsko chtela taky nekam mrknout. Ovsem Madarsko neni idealne hornate:o( Slovensko uz zni lip.. Pavel parby na Strahove rikas? A nechces si to bydleni se mnou rovnou vymenit? Ja bych Petu jako spolubydliciho hnedle brala... a ty si aspon okusis prave chudobne studentske bydleni:)
Hyperkrychle sem hyperkrychle tam. Java sem Java tam. Ja chci pryc!
Hele, nechtěl by někdo z vás v srpnu na takový kratší výlet Maďarsko + Slovensko (podle chuti), případně nevíte o někom, kdo by jel? Chápu, že už jedete do Norska, tak aspoň někdo, hlavně aby nebyl úplně cizí :-)
Ano, Zuzi, mas pravdu. Hyperkrychle je definovana pro n dimenzi. Tudiz si predstavte krychli - 3. dimenze. Pak 4.dimenze je, ze mate dve krychle a vzdy ty uzly jsou pospojovany s korespondujicimi uzly v te predchozi krychli.
No a paklize se jde do vice dimenzi, tak se to roztahuje a roztahuje dale.
Tedka to vypada, ze tomu rozumim, ale bohuzel moje znalosti fakt nepostacuji k jakymkoliv vypoctum.
A jinak - je to BLBOST!!! Nejvice me na tom sere, ze 99% teto teorie je v praxi naprosto nerealizovatelna, protoze jenom vymyslet a spocitat ty kravoviny by stalo hromadu sil a zbytecne penize. Proto se to udela naprosto selskym rozumem a je vyresino.
Fakt by me zajimalo, proc se s tim ty blbouni pocitaj a vymejsli. Ti uz nejsou normalni!!!
Honza Blbost, kterou se lidi uci v materske pripadne zakladni skole. Ovsem vem si, ze kdyz si to pojmenujem hyperkrychle, jak se s tim pak da vytahovat!:)
Klárka: tak hyperkrychle me taky fascinovaly. Pokud si to dobre pamatuju, tak hyperkrychle 0.te dimenze je obycejna tecka, pro 1.dimenzi uz je to carka. Ctverecek a krychlicku jiste kazdy taky nakresli. Humus je, ze se Tom tedka jiste trapi ponekud vyssimi dimenzemi a nejenze je kresli, nybrz mu maji "pomoci" vypocitat zase jine humusarny:-( Tome, at nelezu do zeli, je to tak? (muzes pouzit i ostrejsi vyrazivo, od vyroku na Krivoklat zde upoustim)
S tím, že nerozumím slovům bitonický mergesort (nebo jak je to u bohů v prvnim pádě) sem se smířila, ale co to sakra je hyperkrychle? To si mam představit nějakou obrovskou kostku? nebo kostku vstupující do hyperprostoru? nebo ještě něco jinýho??
Tak vam nevim, ale dosel jsem ku casti uciva, kteremu zase nerozumim. Jako pan prof. Tvrdik se mel dat nekdy na umeleckou skolu a ne na FEL. Pac jako pardon, ale jeho znazorneni bitonickeho mergesortu na hyperkrychli a otevrenem motylkovi, to je spise na ohodnoceni - depresivni impresionismus.
Jako neprobral jsem z toho ani ho***, tak netusim, jak mam pocitat priklady ;)
Jinak me stve, ze takto naprosto krasne dny travim ve skole a drtim se takovou hovadinu, jakou jsou pary. Nemohu si pomoct, ale takove slunne odpoledne proplavane a prolezene na koupaku se zmrzlinou v ruce a nejakou slecnou po boku, by bylo absolutne nesrovnatelne lepsi.