Tohle jsem nasla v nasi diskuzi u Kazachstanu. Jeden clovek se ptal na permity do hor, tak sem kopiruju mou odpoved. Myslim,ze do vsech hor tam maji permity. A rozhodne to toho Bayankolu jsme si je zarizovali. Permity[Radim, 09:15, Mapy a permity]:Permity jsme zaridili pres cestovku Tour Asia. Zadali jsme je mailem, velmi rychle odpovedeli. Pokud nebyli na mailu, reagovali na smsku. Proces byl asi takovy-ze jsme jim poslali naskenovane fotky a pasy s vizem. Plus popis, kam v horach chceme a kdy. Soucasne se za permity poslaly penize pres Western Union.Permity nam nachystali k vyzvednuti u nich v cestovce, ktera je temer k nenalezeni zapadla v obytne ctvrti;)Mapy: jsme dostali od Cechu, ktere jsme v horach potkali. Stahli je z ruskojazycneho netu. Jelikoz jsem na te strance s mapama nakonec byla taky, pokusim se ji nekde dohledat. Mapy zde
Jsem rád, že po nějaké době byly naše informace někomu aspoň trošku nápomocny, nebo aspoň směrodatné.Co se týče Pavlových rad, nesmíš některé brát vážně a chce to trochu filtrovat. Logicky je exotické jídlo trošku namáhavější na organismus, ale myslím, že jako cestovatel asi máš velmi dobrou představu.
[Zuzka, 16:07, Re:]:[Zuzka, 16:07, Re:]:[Zuzka, 16:07, Re:]:Jj, díky moc.Když jsem byl na kavkaze, tak jsem tam saslik parkrat měl a problém jsem neměl, tak uvidíme :-)
[Pavel, 15:57, Re:]:AhojDíky za přivítání.Taky Vás rád poznámJste hodní. Díky moc za info. Vím, že možná otravuji, ale jestli jste byl někdo na bajankolu a máte někde zaznamenanou cestu kudy jste šli. Klidně mi jí pošlete. Jdu něco pojíst.Zatím Díky
[Zuzka, 16:07, Re:]:Je to jistota kvality,ja pri prestupu na hamburgery uz skoro zadne problemy nemel,Petr se pak naladoval ve meste saslama a jak byl krasne prutocnej!;-) Ja si stojim za svym,lidsky tuzemsky organismus neni pripraveny na exoticky saslik:DAt to kolega zkusi sam,uvidime,kdo bude mit pravdu :D
[Pavel, 15:57, Re:]:Kriste pane Pavle, vem si, ze tu davas seriozni rady lidem, kteri se jima budou ridit.Radime, Pavla nemuzes brat vazne. Co se tyce sasliku, s tema jsme opravdu problemy nemeli. Zazivaci potize nastaly postupne asi u nas vsech po navratu z hor pri prechodu na jejich normalni jidlo. Tezko rict, zda to bylo vodou, nezvyklou stravou:) Doufam, ze si Kazachstan uzijes.
[Zuzka, 15:54, Re:]:To ani nevim;-))Radim:Jinak Te vitam na nasem krasnem miste odpocinku a relaxu,snad si v Kazachstanu najdes chvilku a das si tam cheeseburger s kolou,pac po saslikach by si dostal urputnou sragoru;-)
[Ahoj, 15:29, Kazachstán]:Jinak jsem koukal ze nejakej odkazy jsou i primo v sekci o nasi ceste do Kazachstanu v roce 2010:-Talgar http://www.horyinfo.cz/rservice.php?akce=tisk&cisloclanku=2007080023-Talgar http://www.trekkingclub.kz/eng/index.php?p=70-Talgar - priroda, tri reki, čaryn kanyon http://talgar.narod.ru/photo/phindex.htm
Ahoj lidičky.Za 14 dní odlétám do kazachstánu. A chtěl byh udělat, tak 5 dení trek někde kolem talgaru. Tak jsem myslel, že bych dojel z Almaty do městečka esik a šel přes jezero issyk a okolo talgaru nějaký pěkný trek, ale nemohu stále nic konkrétního najít. Jetli někdo máte zkušenost a víte o nějakém takovém podobném treku, dejte mi prosím vědět. Budu Vám moc vděčný. A kdyby jste měli samotný výstup na talgar, byl bych za něj také moc rád.S pozdravem RadimTel: 737 224 889
\"Nyní pětatřicetiletý Alm zamířil před třemi lety na úřad pro žádost o nový řidičský průkaz. Na hlavu si přitom nasadil kuchyňské síto a říkal, že je stoupenec Církve létající špagetové příšery, která cedník na hlavě vyžaduje.\"viz zprava
[Honza, 14:14, Re:]:Juu. Urcite! Carcassone do pozdniho rana.Jinak k festivalu. Nevim, kolik myslite, ze stihnem tech filmu, ale ja to vidim spis na jeden (druhy maximalne v pozdne nocnich hodinach). Taky bych totiz rada stihla si s vama vubec pokecat.
[Honza, 13:55, Re:]:V nocnich hodinach, kdy jiz v chabem svetle stolni lampy zustava ve svete bdelych jen luza, bychom mohli zkusit konecne nove rozsireni Carcasone ;-)