Diskuse Diskuse

Petr  - 18:38 25.04.2010

Tak jsme zpet z lezeni na sopecnym tufu u Plzne - nadheeerna to stolova hora a jeste lepsi pocasi. Super. Az na to, ze jsme pomerne hodne rychle vypili hospodu... ;-)[Vašek, 13:20, Re:]:Jeste doplnek k cenam - doporucuju mrknout i na planovaci topic tady. Nejaky ceny jsem tam odkladal, kdyz jsme vymysleli nasi variantu.Jinak k jiz recenymu - voda i komari jsou problem, to ano. Ale pokud nemas smulu a neproprsi ti vic jak dva dny, tak je to na pohodu. Dobry boty jsou treba a igelitky do nich jako jistota taky (ja je nepouzil). Stejne tak moskytiera a repelent bych bral s sebou, ale kdyz nebudes stanovat vyslovene v mokradu nebo na brehu jezera a jeste si vyberes vyvyseny misto, kde sem tam zafouka, tak mas od tech malejch mrch klid.
Pavel  - 18:27 25.04.2010

[Zuzka, 18:23, Re:]:Njn,to je pravda;-) Vy jste pak meli krasne,ale co jsem cetl na ofku,tak lidem z 80% prochcal cely pobyt;-)Tak at se kolega radeji pripravi na dest;-) a nepodceni to!;-) Edit:jaky byl vlastne vikend?:)
Zuzka  - 18:23 25.04.2010

[Pavlicek, 13:45, Re:]:No tak na to, ze nam tam prselo sotva dva dny (ani ne cele, plus vlastne vecer pri prijezdu) to, Pavle, vypada, jako by Norsko byla zeme neprestavajicich destu :o) Jasne dest nepodcenit, ale my jsme meli vetsinou krasne pocasi a jedine, co vadilo byli komari. Takze hlavne k veceru u rek jsme se u za chuze museli strikat repelentem a mit moskytieru. Jinak jeste doporucujem vzit sandaly na brodeni rek, kterych je tam hafec (nejlepsi jsou asi ty, co kryjou i prsty, ale to uz je fuk).Jo jinak krajina je to naprosto uzasna. Perfektni je, ze se jde skoro porad po rovince (holt nahorni plosina);o). Jen nas mrzi, ze jsme nestihli zajit k ledovci a k fjordu.
Pavel  - 13:45 25.04.2010

[Vašek, 13:20, Re:]:Hm,no, zkusim to trosku propocitat;-) Tedka nevim,jestli listek se Studentama stal 1800 ci 9 stovek,mas tam totiz tu slevu,kdyz je to mesic predem..bus do Rjukanu byl neco kolem 1 tisice.jidlo:1500,-pojisteni: par stovekja nakupoval i equip,ale ten do ceny nezahrnuji :)Soucet: bus 1800+1000 bus do Rjukanu,jidlo 2 tisice,vymena na norske Noky 1500,trajekt je v cene studentu..da se to asi kolem 7 tisic!!..zalezi,jaky mate dalsi plany.Moskytieru splasis v Hudy ci v Rockpointu na Perstyne-je lacina,nejakou dezinfekci na vodu +/- 80,-Pokud vam vyjde pocasi, muze byt pohoda.Pokud prsi dele jak 3 dny,tak od toho se vsechno odvyji,pac i pres vsechny mozne vychytavky equipu si mokry a nasrany,spis v mokrym spacaku a to uz zacina byt konecna:)Ja v nem spal 2 noci a dostal jsem z toho solidni teplotu,takze tak;-)Me doporuceni:vzit si hafo igelitek,kdyz promoknou boty,tak das nohu do igelitky a do boty,aspon ji mas relativne suchou a vzit si i pytle na odpadky,hodi se..na ten spacak.funkcni triko ti uschne do rana,spacak ti jen tak neuschne;-)Edit:jsem se trosku opakoval,ale je to celkem k veci! a vyuzijes to na miste;-)
Vašek  - 13:20 25.04.2010

Jasny, presne deste,komaru a zimy se bojim, ze udelaji z vyletu boj ;-). Takze se snazim zjistit,jestli to tam je tak drsny,spatny nebo ne. Procetl jsem si vasi stopovaci cestu a pobyt v Oslu,taky to bylo zajimavy,ale myslim,ze jeden den v Oslu asi staci ;-). Takze se spis budem snazit nepodcenit vybaveni.Jinak,na kolik te celej ten vylet stal? Teda jestli si to pamatujes..
Pavel  - 9:27 25.04.2010

[Vašek, 00:23, Norsko]:Zdravicko Vaclave,vitej u nas,kvalitativnejsi posudek na vec,Ti da druha cast vypravy Hardangervidda;-),ja patrim do te druhe skupiny,co se odpojila.Nas prvni den suzoval celkem intenzivni lijak,ten dest se dostal snad vsude,mel jsem mokry jak spacak,tak i jinci veci a s tim se moc bojovat neda.Hlavni doporuceni od skupiny,co to obratila,vem si ponco,ktere ti sedne,nesmi byz zadna mezirka..jinak je konec,obal na bagl a i spacak bych prdnul pro sichr do nejakeho igelitaku,aby nepromokl i pres ponco.Vzal byc si tez moskytieru,po desti komari provadeji "letecke kobercove bombardovani",tak sitka na oblicej se ti hodi.Ad kraj: je to celkem hezke mistecko a stoji to za pruzkum.Pokud par dni pred prselo,tak se musis prirpavit na mokrady,ktere ti jsou schopne sezrat botu,i to se mi stalo;-)Musis holt skakat jak srnka po "oblazkach":D a kdyz se netrefis,tak si v peknym humusu;-)Vice informaci Ti da skupina,ktera to dosla,pockej do vecera.Pac tu budou fyzicky a mile radi Ti odpovi.
Vašek  - 0:23 25.04.2010

Ahoj, omlouvám se, že vám tady narušuju diskuzi, ale náhodou jsem objevil tyhle stránky se super článkama a informacema. Teda přemýšlíme, teda spíš začínáme plánovat cestu na Hardangerviddu a tak bych na vás měl pár otázek, protože jsem viděl,že jste tam před dvěma rokama byli. Prvně asi bych se chtěl zeptat,jak moc se vám tam líbilo a jestli byste tuhle cestu doporučili ostatním? A ještě co vás tam nejvíc překvapilo,jak pozitivně,tak negativně? Budu moc rád, když mi odpovíte. Předem díky...No,zajímá mě ještě spousta věcí, ale zahájim jen s tímhle, i když vím,že to nejsou zrovna moc kreativní dotazy ;-)
Pavel  - 19:33 24.04.2010

[Máma, 19:22, Re:]:spravne,to se musi.Tedka by to nerozlustila ani enigma:D
Jana  - 19:22 24.04.2010

[Pavlicek, 19:12, Re:]:popravdě mě to taky napadlo, ale nevěnovala jsem tomu tolik pozornosti. takže jsem to radši editovala a trochu zašifrovala :D
Pavel  - 19:12 24.04.2010

[Máma, 18:31, Re:]:nepsal bych ten mejl takto vcelku,az to zaregistruji booti,tak budes mit hezky spam;-)
Jana  - 18:31 24.04.2010

[Ena, 10:58, Re:]:tak mi to prosím pošli, jsem na gmailu (jdoubalova) :-)přijetím se zavazuji k vděčnosti (a případné protislužbě) ;-) díky, díky...
Ena  - 10:58 24.04.2010

[Máma, 10:29, Re:]:Ne.. Jediné, co bych potřebovala, tak to míti v hlavě.. :o).. Takže řekni Emila :o)..
Pavel  - 10:55 24.04.2010

Ja muzu poslat ucetnictvi a ekonomii:DDZa oplatku chci vypracovat statnicove otazky na (stranicke systemy a diplomacii);-)
Jana  - 10:29 24.04.2010

[Ena, 10:13, Re:]:hm, tedy... ta čeština zní velice lákavě. ale to bych snad mohla vyměnit jen za... němčinu? :D
Ena  - 10:13 24.04.2010

[Máma, 08:30, víkend]:Mám již vše uděláno, budeš-li chtít angličtinu či češtinu (po případě pro rozšíření obzorů biologii), tak zašlu :o)
Pavel  - 8:48 24.04.2010

Ja musim drtit na pondeli,chjo;-)Max pujdu do posilky a vecer behat:)
Jana  - 8:30 24.04.2010

nj, hromadný plány se nějak rozpadly, tak asi jenom vyrazím na kolo. chci ho po zimě provětratzbytek víkendu nejspíš budu muset strávit přípravou maturitních otázek na češtinu :-/
Zuzka  - 0:45 24.04.2010

Nejake plany? Ma byt krasne.
Petr  - 23:51 23.04.2010

[Tomas, 23:13, Vikend]:Jasna. Krasny vikend. Ma byt fakt nadherne. V nedeli czus.
Tomáš  - 23:13 23.04.2010

Vsem preji krasny vikend. Uzivejte, co to pujde. Pocasi bude nadherne, sopka bude soptit, letadla letat a my vsichni zit!!