Diskuse Diskuse

Filda  - 20:33 02.11.2007

Na uvod mojho prispevku chcem vsetkych zucastnenych pozdravit a mozno sa ospravedlnit za svoju absenciu na tomto fore(ako sami uvidite,neni a nebolo o co stat).

Dopocul som sa ze bola zorganizovana nejaka premietacka fotiek s vykladom, takze dufam ze sa vam moje fotky pacili.Take dufam ze Peter premietal iba nejaky vyber, lebo vela z nich je fakt zlych a nudnych. Ostatne ten vyber fakt dobrych fotiek som dnes zuzil iba na nejakych 350 a pred chvilou som ich dopomenovaval.Este raz dufam :-) ze sa moja celodenna snaha s fotkami zuroci bud dnes alebo zajtra v skorych rannych hodinach a podari sa mi ich uploadnut web(je to fakt veda). Naivne si myslim ze sa na ne niekto bude chciet pozriet, tak link sem samozrejme napisem.

to Zuzka:Ahoj!! Dakujem, tolko chvaly som si ani nezasluzil :-).Samozrejme sa tiez tesim a myslim ze na to nebudeme musiet ani dlho cakat, ved 11teho ideme spolu na tych cimrmanov! :-).
Honza  - 20:11 02.11.2007

Kdyby se hlavní hrdina ve filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy zabýval prioritně sběrem pravěké/starověké keramiky, skončil by filmový snímek na posledním místě v celkovém žebříčku úspěšných filmů. Scénáristé zámerně opomenuli ukázat divákovi vše ze zákulisí archeologie :-D
Jak to probíhalo? Jestli někdo viděl úspěšný český seriál 30 případů majora Zemana, tak v jednom díle chodí příslušníci v uniformách v rojnici po poli a pátrají po kriminálníkovi ve vysoké trávě. Podobný pohled se mohl naskytnout zemědělcům a usedlíkům, když po zoraném poli chodilo v řadě 14 maníků se sehnutými zády k zemi a se sáčky vlajícími v rukou, do nichž měl každý vhodit své keramické objevy. Což nebylo lehké, neboť nikdo z nás neviděl, jak takový úlomek keramiky ležící 5000 let v hlíně vlastně vypadá. Archeolog šel tedy najít vzor. Trvalo mu to poměrně dlouho, profesionál, (hehe) ale našel. Vypadalo to jako kámen. Tak se sáčky vesele plnily kamínkama a vůbec vším možným podezřelým. Spolužák našel zkamenělou věc, čímž se trochu minul v nálezu. Držel v rukou patrně prvhohorní mušli a o jejím staří 5 tisíc let se dalo jedině pochybovat. Můj sáček zel prázdnotou. Na prvním poli jsem nic nenašel, ale našli se tací, kteří objevili střípky keramiky, ovšem nikoliv pravěký, ale třeba renesanční a barokní, které se sem dostaly v rámci historického hnojení. Na druhém poli se v mém pytlíčku objevilo cosi oranžového s takovým nepřírodním a rovným vyboulením, jako to mívá keramická nádoba. Úlomek byl veliký asi 4 cm. Byl jsem happy do chvíle, než mi archeolog oznámil, že jsem našel kousek střešní tašky. Úlomek jsem zašlápnul hluboko do hlíny. Třetí pole. Sáček mám v kapse, bavím se spolužákem o čemkoliv, jenom ne o sběru keramiky. Nacházím cosi korodovaného kovového. Šup do pytlíčku. Toto byl můj poslední nález, neboť slova archeologa zněla jasně. Krásný industriální předmět z 20. století. Předmět šel do hlíny. Takže jsem vlastně nic nenašel, ale nebyl jsem jediný, jenom několika šťastlivcům se dostalo vytouženého okamžiku, kdy skutečně našli střípky pravěké keramiky, od kamínku zevnějškem k nerozeznání. Nevím :-D
Ale byla to hezká zkušenost, která mě patrně ovlivní na celý život. Pole, zejména zorané, pro mne získavá zcela nový rozměr :-)
Pavel  - 16:05 02.11.2007

Mno ani nevim,kde jsme vystoupili. Na jedine co jsem v te chvili myslel,aby uz ta tramvaj zastavila a ja si mohl odskocit:) Vylezli jsme zezadu na Pankrac:)Sice vsude nejaky staveniste,ale slo to a vyhled z naseho pankrackeho kopecku je taky nadherny. Sice vyhled do betonu ale good:)
Jana  - 15:53 02.11.2007

Kudy jste to šli? Nebo mi chceš říct, že úsek Nusle-Pankrác je hezkej? :D No, v noci možná, protože neni nic vidět :)
Pavel  - 15:26 02.11.2007

Jana: v klidu stejne jsme to meli cestou a pak jsme aspon drobed vychodili ten ethanol v zilach:) A docela je hezka Praha vecir,takze to bylo i kulturni zpestreni ;-)
Jana  - 15:06 02.11.2007

... nemějte strach, mě se jen tak nezbavíte :D

Jinak včerejší večer byl super, fotky taky. Užila jsem si to.

Petr: jj, jedná se o (nejen) jednu fotku z Rumunska. Ta se západem slunce a s popisem "to se neda popsat slovy, to se musi videt." a jí podobné :)Jsou prostě úžasný.

Honza a Pavel: Ani jsem vám nepoděkovala, že jste jeli po mé trase, tak aspoň teď ;) Jaká byla procházka?
Petr  - 14:42 02.11.2007

Jana: Ty jsi chtela nejakou fotku, ze? A ostatni zase chteli abych ji nekde vyhrabal, ze? :-)
A co presne slo, prosimte, abych se nejak zacilil...

A ted hura domu...
Zuzka  - 13:12 02.11.2007

Filipe(pokud se tu objevujis), fotky jsou skvele a to predevsim ty, na kterych je v pravem dolnim rohu zachycen jakysi intelektual s salou a brylemi. Jeste hezci jsou pak ty s timtez clovekem rozjimajicim v oblaccich dymu. Filipe, uz se tesim, az Te uvidim a nepoznam Te - jeste, ze tu mame ty fotky, vypadas tam proste UZASNE!!!
Petr  - 10:02 02.11.2007

Tomas: Predpokldam, ze by jsi zavolal, ze jo? Ze si uvedomujes, ze kdyby jsi si potreboval pokecat nebo jakkoli pomoc tak jsem k dispozici.

Honza & Pavel & ALi Vas ozrali nehodlam komentovat :-)

Vsem: Omlouvam se za sebe a Zuzku za brzky odchod, nebylo v tom nic jineho, nez tvrda realita jizdniho radu mhd :-)
Pavel  - 9:16 02.11.2007

Honza: na metro?:) to jsem rekl jednou ,kdyz jsme byli kolem Ipaku :) pak uz jsem nejak pochopil,ze jsme v riti sveta a metro tam neni a stejne uz bylo po pulnoci,tak byl smitec:)) Uzij si to tve hrani se stetcem a malym kartackem:))
Honza  - 6:22 02.11.2007

Tomáš: To jednou pomine.
Ali Proč nejsem překvapen? Měl by ses taky někdy učit :-D
Pavel: Tak procházku jsme museli udělat, protože tramvaj blíže k Pankráci než Pod Jezerku prostě nejela. Akorát jsem nemohl pochopit, že jsi pořád chtěl jít na metro, ačkoliv nejbližší z toho místa je až na Pankráci :-D
No nic, jdu se připravit na polní cvičení a vypít čaj s medem ;-)
Ali  - 2:27 02.11.2007

Ja se dneska cejtim tuplem divne ale to mi nezabrani v tom abych zejtra s pozejtri sel zaparit :)
Takze: Bojujem dal a ono to nejak dopadne :)
Pavel  - 1:51 02.11.2007

Tomas: njn tak my s Honzou dorazili prave dom. Jsme si udelali drobed prochazku pred spanim.Nesmis to videt tak cerne no;-)ja na depku netrpim od ty doby,co na vsechno seru,holt se nenecham nasrat a tim by si se mel ridit taky :) Za vulgarismy bych se mel asi nejspise omluvit,kdyz to cte siroka verejnost,ale na to taky seru:)
Tomas  - 0:14 02.11.2007

Toz ja nevim, ale nejak je mi fakt blbe a neni to tim, ze bych pil, ani to nepopisuje muj fyzicky stav.

Mam depku,ale hroznou... zivot je fakt picza. :(
Pavel  - 17:47 01.11.2007

Mno na tenhle koncert bych tedy nesel ani zadarmo :) jedine,kdyby to Ali dotoval :)
Honza  - 16:48 01.11.2007

Ali, jestli tam zpíváš jako DJ Arnoštek a roztáčíš hvězdná kola, tak určitě přijdu :-D
Petr  - 15:52 01.11.2007

Kapela: Ta by teda musela bejt hodne nezavisla, nebo spis hodne alternativni grupa vysinutejch pseudoindividui :-))
Tomas  - 15:35 01.11.2007

Ali, ty zpivas v kapele? No to jsou mi jeste podivuhodnejsi veci, nez, ze existuje Yetti. ;)

Ale rozhodne bychom se jiste podivat mohli, proc ne.
Ali  - 11:32 01.11.2007

Doufam, ze stejny zajem bude o listky na nulty rocnik srpnoveho bigbeatoveho festaku tady u nas v Liberci, kde bych mel hostovat jako lead singer jedny hodne nezavisly rockovy skupiny... :) Pac si myslim, ze byste se od tech Withinu meli posunout zase kousek dal k necemu kvalitnejsimu.... :)
Honza  - 11:23 01.11.2007

Petr: No jo, měl jsem ho nechat vlítnout pod tramvaj :-D
Jupí, lístky! A budeme zpívat, skákat, tančit, blinkat... :-)
A co kdybychom si na tu noc našli ubytování v nějakém pražském hostelu? Budeme si připadat jako v Berlíně a víno bychom mohli koupit v Bille a Kauflandu :-D