[Pavel, 09:34, Re:]:Nj, libi se mi jeho pristup - nebat se obklopit chytryma lidma. To je zaklad a on ho celkem vystihl... Jsem nevedel, ze vlastni Rock Empire :-)
[Máma, 22:55, Re:]: Ptá se žena, jež nikdy nevypila celý půllitr? :-) Ano, může, jsou totiž dva druhy hořkosti, jeden je přirozený, druhý je závislý na člověku - i chuť marcipánu může v jedné chvilce zhořknout a to přímo nepříjemně :-D
[Tomáš, 15:54, Re:]: Ano, Bůh je jediný, jistě, tedy ve třech osobách, tomu rozumí i malé dítě :-) Pravdu máš v tom, že on je "ten, který je" bez počátku a bez konce :-) To ostatní, co tady píšeš, je zcela zcestné a popletené ;-)Howg. PS: To pivo ti pěkně zhořkne :-)Ale raději bych u piva zvolil nekonfliktní téma, třeba pěstování angreštu ;-)
[Radim, 09:13, ...]:Neboj, nebudeme to rozvijet dale, pac vidimm, ze bratr jeste neprozrel.[Honza, 23:42, Re:]:Tvuj politovanihodny omyl spociva pouze v tom, ze jsi jeste nepochopil, ze Buh je jenom jediny. Nema formu, nema jmeno, proste je. Akorat nejaka banda blbu, ktera si zalozila nejakou formu nabozenstvi, jej omezuje do ramce, kam jej zaradit nelze.A pozor - je velky rozdil mezi nabozenstvim a virou...Nicmene howg. Zanechme diskusi, podebatujeme nad tim nekdy u piva. To bude lepsi.
[Petr, 10:56, Re:]:tak tak;-)Mne zustala jedine vira v kapitana Morgana,moreplavce,ktery me nikdy nezradi a vsude kam prijdu,tak na me netrpelive ceka u baru:)
[Radim, 09:13, ...]:Jsem rozhodne pro :-))Navic si pri cteni tohohle prijdu blbej :-)P.S.: Nemam rad inkvizici, souhlasim s virou nekoho (a je jedno s jakym v :-) ale nemam rad cirkev, coby bandu patolizalu, kteri na vire (a jedno s jakym v) pouze vydelavaji...
Teda panove, obcas me fakt desite... Nechcete si na tyhle svoje debaty zalozit debatni krouzek? To je tak krasne nastavene tema, ze s tim par stoleti vydrzite a stejne k nicemu nedojdete.
[Tomáš, 23:06, Re:]: Nebylo pravidlem, že byl člověk inkvizičním procesem propuštěn až teprve objetím plamemů na hranici nebo jiným strašným způsobem. Ostatně slovo inkvizice pochází z latinského slovíčka znamenající \"zjišťování\". Pokud jde o názory, ve středověku byla spousta názorů v souladu i nesouladu s církví, zejména na univerzitní půdě jich vznikalo jako hub po dešti a vášnivě se diskutovalo, jistě. Teprve husitství dalo po osobních zkušenostech církve a stavů s šíleným davem podnět k zákazu disputací některých potencionálně nebezpečných kazatelů. Je třeba k tomu přistupovat v kontextu doby a ne z pohledu dneška.Co je to víra s velkým V? Pokud už ze samotného přístupu zpochybňuji výklad \"několika jedinců\" svého náboženství, pak rozhodně nemám víru ani s malým \"v\", nýbrž nemám žádnou víru. O tom je víra s velikým V, \"neviděl jsem, ale věřím\".Všechna náboženství jsou nastavena tak, že dávají člověku smysl bytí. Je těžké akceptovat jiné náboženství na stejnou úroveň tomu mému, protože akceptováním zároveň pochybuji o pravdivosti mého náboženství. Jinými slovy, \"bude má duše spasena, když vedle jediného Boha akceptováním hinduismu uznám nepřímo existenci nějakého Šivy a dalšího zástupu bohů nebo polobohů?\" Když tak učiním, hned se prohřeším proti 1. přikázání z Desatera a to je celkem silná káva, když jde o duši a to na obou názorových frontách ;-)