Oni provokuji, pac netusi, ze si poradne zakusi :)
A co se tyce buzoly, tak me napada, ze bychom se mohli vykaslat na mapu a ja tu buzolu vezmu jeste jednou.
petra
- 21:41 16.02.2009
no tak tím, že jsem ten příspěvek měla otevřený pěkně dlouho, ztraceno v překladu...mé ego si myslelo, že to patří mě, ta otázka..a ono to je všechno jinak.
Petra
- 21:39 16.02.2009
No:)já napsala co vím já(jestli se o tom dá říct vědět, protože hodně jsou to jen vlastní zkušenosti) vosk do plusu peto je, ale tím že ho doma nemám a nikdy jsem ho nepoužila, jako by pro mě nebyl:) ...ale čím vás všechny potěším, že na běžkařských trasách jsou odnedávna tabule s instrukcema jaký vosk do jakýho počasí..takže když se budeme držet tras tak bychom měli i dobře namazat.což se trochu dotýká práce s buzolou:)..jak bych to řekla,ty ručičky na buzole jsou dvě, takže máš tolik možnosti kam jít(to je moje práce s buzolou:)
Jana: Tak to bude dlouhy ;-) Tomas: Kriste, tobe taky aby clovek porad neco vysvetloval, pak to ztraci pointu :-) To blo prave na to "nam"... jsme si chtel rejpnout no... chjoo :-)
Tak pardon, psal jsem to s Petou zaroven. Beru sve namitky zpet. Ciste technicka otazka Peto, neumis nahodou s buzolou? :D (jestli neco takoveho uvidim zase u tomase v pazourech, tak ho zavoskuju, ze ho doma nepoznaji) :)
Vosk do plusu vubec neexistuje, jo? :-) To je jen klistyr? Ty jo, tak doufam ze to osefujete, ja pak nekomu zaplatim svou cast, protoze tohle jde mimo me :-))
Jako ja sem kulovy bezkar, stal jsem na tom jednou, ale co si tak matne pamatuju z instruktaze pana trenera ohledne mazani a pripoctu k tomu hratky v nasem podani podobne praci s buzolou (zasveceni tusi kam tim mirim), zacinam se opravdu bat :)
Petra
- 21:05 16.02.2009
když se chopím instruktáže, na co jaký vosk je..tak mě to bylo vysvětleno hodně jednoduše. případ 1. vyjdu ráno před chatu, klepu se ja ratlik=je něco pod -2...je lepší namazat vždy voskem do mínusu, protože sníh bude tvrdej a bude klouzat
ve druhém případě zjišťuju, že mi nemrznou prsty jako obvykle..něco kolem 0..je otázka jestli napadl sníh..prašan klouzat nebude, ale spíš drhnout..takže bych nemazala a pokud nenapadne tak namažu zase voskem, třeba universal(ten se používá hlavně kolem té nuly) v případě třetím, když je nad nulou, což je hlavně, když krásně svítí a to my rekreační běžkaři máme hodně rádi..chce to namazat klistrem(žaludeční potíže z toho mít nebudeš pokud užiješ správným způsobem).klistr je taková břečka, je to něco mezi voskem a lepidlem..to aby se lyže vůbec nějak chytila podkladu ..zbytek obzorů si rozšíříme sami na horách(já se táák těším)
neni potreba. Vzhledem k tomu, ze Peta je vyborne predzasobena, ja neco dokoupim, padaji ti starosti o vosk. Co pak rano dostanes do ruky, tim to namazes a pojedes. ;)
A co se tyce buzoly, tak me napada, ze bychom se mohli vykaslat na mapu a ja tu buzolu vezmu jeste jednou.