Diskuse Běžky 2009

Tomáš  - 21:42 16.02.2009

Oni provokuji, pac netusi, ze si poradne zakusi :)

A co se tyce buzoly, tak me napada, ze bychom se mohli vykaslat na mapu a ja tu buzolu vezmu jeste jednou.
petra  - 21:41 16.02.2009

no tak tím, že jsem ten příspěvek měla otevřený pěkně dlouho, ztraceno v překladu...mé ego si myslelo, že to patří mě, ta otázka..a ono to je všechno jinak.
Petra  - 21:39 16.02.2009

No:)já napsala co vím já(jestli se o tom dá říct vědět, protože hodně jsou to jen vlastní zkušenosti)
vosk do plusu peto je, ale tím že ho doma nemám a nikdy jsem ho nepoužila, jako by pro mě nebyl:)
...ale čím vás všechny potěším, že na běžkařských trasách jsou odnedávna tabule s instrukcema jaký vosk do jakýho počasí..takže když se budeme držet tras tak bychom měli i dobře namazat.což se trochu dotýká práce s buzolou:)..jak bych to řekla,ty ručičky na buzole jsou dvě, takže máš tolik možnosti kam jít(to je moje práce s buzolou:)
Petr  - 21:37 16.02.2009

...ja pochopim, kdyz prudis ty me...

Mimochodem: parchante!
Tomáš  - 21:36 16.02.2009

neprud :)

To, ze se nevyzivam v takovychto ruznych slovnich obratech a skrytych smyslech me nahodou spise vyvysuje :D
Petr  - 21:28 16.02.2009

Jana: Tak to bude dlouhy ;-)
Tomas: Kriste, tobe taky aby clovek porad neco vysvetloval, pak to ztraci pointu :-) To blo prave na to "nam"... jsme si chtel rejpnout no... chjoo :-)
Tomáš  - 21:25 16.02.2009

Tak tedka tu tvoji poznamku vubec nechapu. Vzdyt jsem si to taky vztahnul na sebe, ze neveri nam, potazmo i me.
Jana  - 21:24 16.02.2009

v Mísečkách je jenom vlek a ubytovny :D
Petr  - 21:19 16.02.2009

Ja bych rek, ze po poznamce o buzole, nemlouvil ani tak o Petre :-))
Petr  - 21:18 16.02.2009

No doufam ze jsou Horni Misecky neco jako Praha Krkonos, ptz tam asi budeme porad :-))
Tomáš  - 21:17 16.02.2009

Radime, tedka jsi se mne dotknul. :) Ty nam neveris??? TO se zase nechce ani verit mne :)
Radim  - 21:17 16.02.2009

Tak pardon, psal jsem to s Petou zaroven. Beru sve namitky zpet. Ciste technicka otazka Peto, neumis nahodou s buzolou? :D (jestli neco takoveho uvidim zase u tomase v pazourech, tak ho zavoskuju, ze ho doma nepoznaji) :)
Petr  - 21:17 16.02.2009

Vosk do plusu vubec neexistuje, jo? :-) To je jen klistyr?
Ty jo, tak doufam ze to osefujete, ja pak nekomu zaplatim svou cast, protoze tohle jde mimo me :-))
Radim  - 21:15 16.02.2009

Jako ja sem kulovy bezkar, stal jsem na tom jednou, ale co si tak matne pamatuju z instruktaze pana trenera ohledne mazani a pripoctu k tomu hratky v nasem podani podobne praci s buzolou (zasveceni tusi kam tim mirim), zacinam se opravdu bat :)
Petra  - 21:05 16.02.2009

když se chopím instruktáže, na co jaký vosk je..tak mě to bylo vysvětleno hodně jednoduše.
případ 1. vyjdu ráno před chatu, klepu se ja ratlik=je něco pod -2...je lepší namazat vždy voskem do mínusu, protože sníh bude tvrdej a bude klouzat

ve druhém případě zjišťuju, že mi nemrznou prsty jako obvykle..něco kolem 0..je otázka jestli napadl sníh..prašan klouzat nebude, ale spíš drhnout..takže bych nemazala a pokud nenapadne tak namažu zase voskem, třeba universal(ten se používá hlavně kolem té nuly)
v případě třetím, když je nad nulou, což je hlavně, když krásně svítí a to my rekreační běžkaři máme hodně rádi..chce to namazat klistrem(žaludeční potíže z toho mít nebudeš pokud užiješ správným způsobem).klistr je taková břečka, je to něco mezi voskem a lepidlem..to aby se lyže vůbec nějak chytila podkladu
..zbytek obzorů si rozšíříme sami na horách(já se táák těším)

máte někdo mapu běžkařských tratí krkonoš?
Pavel  - 20:30 16.02.2009

njn,abyste nemeli vosk az za usima pak:)
Petr  - 20:29 16.02.2009

Ja si chci rozsirit obzory!
Tomáš  - 20:28 16.02.2009

neni potreba. Vzhledem k tomu, ze Peta je vyborne predzasobena, ja neco dokoupim, padaji ti starosti o vosk. Co pak rano dostanes do ruky, tim to namazes a pojedes. ;)
Tomáš  - 20:27 16.02.2009

Aby jsi se nedivil, co vschno se tam bude konat :D
Petr  - 20:02 16.02.2009

...jako opatrne jo :-) Ja tam jedu relaxovat, coz v sobe zahrnuje i sportovni vybiti. Ale zadny jiny praktiky neberu... :-)