Tomas Ty jsi dobry, nakoupit prvni varku darecku za hodinku. Ja jsem v patek stravila v ochodech asi 3 hodiny a darecku jsem koupila asi dva - tri, z cehoz jeden nebyl od meho Jeziska, cili ho nemuzu pocitat. Skvela efektivita.
No, tak dopoledne byl na Floře, kde jsem sehnala část dárků, docela klid. Ovšem teď se jdu vrhnout do spárů obchoďáku podruhé, a to už bude asi docela katastrofa. Hurá rozrážet davy :)
Tak jsem dneska byl nakupovat prvni sadu darecku. Musim rici, ze lidi se zblaznili a asi si mysli, ze umrou. Vsude je takoveho naroda, ze to az neni vubec pekny. Znate muj pristup k nakupovani, takze asi chapete, jak mi bylo, kdyz jsem se prodiral hnusnymi davy ;( Nastesti jsem ale prezil a stravil jsem na tom nakupovani hodinku.
Ale zadny stres! to je to hlavni. Klid a pohoda, tot je dulezite!
Tady vládne taková melancholie, že jsem to musela něčím zajíst a teď jsem kvůli vám v adventním kalendáři o tři dny napřed :))
Honzo, noční bdění ti nesvědčí. Udělej si radši meduňkový (nebo jiný) čaj a koukej usnout hned, jak lehneš ;) Ale v pohodě, tyhle nálady znám a je dobré myšlenky někam napsat. Napsat a do příštího přemítání zapomenout. Carpe diem!
Tak tady mohu říct, že Vánoce prožívám s klidem. Ale z křesťanského pohledu jsem šťastný. "Vánoční" stres neznám, nákupní horečky dostávají sousedé - ne my doma, v troubě si ustlali lože tučňáci a uklízení odsouvám na jaro :-)
:: Zuzka ::
- 13:33 17.12.2007
...jsou tu hn.. Vanoce - svatky stresu, nakupnich horecek, hektickeho peceni a uklizeni.
Ale ne, ja je mam rada, ovsem nezvladam je v pohode, tot vse. Vsem preju prijemny predvanocni stres.
Honza: musim souhlasit a proto navrhuji hromadnou sebevrazdu ;))) Jinak se v tom nesmite,tak rejpat.Jo zivot je vlastne o nicem 20 let skola ,40 let prace.15 let duchod a sup do rakve :) A to nepocitam,ze na stary kolena te jeste ojebou o duchod vlastni deti(smejdi) ;-)) Jinak se da rici,ze jsme otroci kapitalisticke spolecnosti;-)
Vsechno okolo neni jen cerne a bile, nejsou jen titerne problemy, utrpeni a zal. Existuji veci krasne a vtipne, ktere potesi a zahreji. Je to ale otazkou pohledu. Vsechno je v hlave! Paklize chces videt jenom utrpeni, budes to mit. Pozvednes-li se nad tyto problemy s tim, ze je cas jit dal, ze jsi se jiz poucil z toho, co pred tebou lezelo, muzes vykrocit s jasnou hlavou a uzrit novy smysl tveho konani. Jak si mluvil o tom, ze moderni clovek ma vsechno na co si vzpomene a preci je nestastny. Otazkou jest - proc je nestastny, kdyz vsechno ma? Protoze jedine timto zpusobem se v dnesni spolecnosti docka zajmu a pozornosti, protoze s nim bude kazdy soucitit. Rekne mu: Chudaku, soucitim s tebou. Ale v duchu si pomysli, zaraduje, ze mu neni az tak spatne, jako dotycnemu. Oproti tomu kazdy, kdo prohlasi, ze se ma fajn, je mnohdy povazovan za vyvrhele, pac mu kazdy zavidi, ze se ma lepe. Ale at tak ci onak (!!!!) vsechno si lidi delaji sami!!!! Problemy tohoto razu opravdu drimaji pouze v hlave, nemaji zadny fyzicky zaklad.
A proto - hura kupredu a nechme problemy problemama, at se znici samy navzajem. Vzdyt zijeme jenom jednou, tak proc nebyt stastni a neradovat se uz jenom z toho, ze zijeme, ze jsme...
Poslední dny mi začínají připadat poněkud jednotvárné. Ráno bych měl vstávat v šest, jsem na sebe celkem zvědavý, když tak ve škole padnu únavou... Nemáte někdy pocit, že jen tak plujete dnem, týdnem, měsícem a rokem, aniž byste za tu dobu udělali jakýsi čin, hodný zapamatování? Na který by člověk mohl být dostatečně hrdý? A říct, "Ano, mělo to smysl!" Proč to nevidím? Proč mám pocit, že každý den je jen další zbytečnou ztrátou v tomto koloběhu života? Život plyne dál, čas na tomto světě utíká, čas jenž nám byl dán, se každým dnem zkracuje a my tu otálíme. Plazíme se po zemi v nicotných a nitěrných problémech, které nám přerůstají přes hlavu a uniká nám tak hlavní podstata, smysl toho všeho. Jaký to má smysl? Má smysl se tím zabývat? Ano? Ne? Nemůžu poručit mysli a musím se ptát, hledat odpovědi na nezodpovězené otázky. Člověk dnešní doby má vše co si může přát. Teplo domova, rodinu, stravu a možnost kulturního vyžití a doslova se vyblbnout do němoty. Přehlížím to. Měl bych být spokojený. Nejsem. Jsem blázen? Možná. Kdo jím není? Možná je bláznivý celý svět a my jsme jenom šaškové v tomto bláznivém světě. Jsem svobodný a přesto zpoutaný neviditelnými řetězy. Mohu vstát a jít, stejně zůstávám sedět na místě. Svět mi leží u nohou, řekne mi někdo, proč po něm nekráčím? Vím já sám? Vstaň a choď! Píše se v jedné knize. Jsem hluchý a slepý, nevstanu a nepůjdu. Opět plujeme dnem, týdnem, měsícem a rokem, necháme se nést časem, za rok tu zas budem...
Pavel-
- 1:25 17.12.2007
Hm,za tyden jsou Vanoce. :) a ja su prvni v novem tydnu.Toz dobre rano:)
Ano, Zuzi, dneska musim priznat, ze jsi vstala drive nez ja - dospaval jsem jeste patecni besidku :) Ale moc si na to nezvykej, touto dobou ja uz byvam vstaly hodne dlouho :))
Tak me zajimalo, jestli se mi podarilo vstat drive nez to neskutecne "zvire" z Barrandova. A ejhle, on je tu uz prispevek od Honzy, ktery bude (stejne jako vcera) vstavat nekdy v pozdnim odpoledni - sprostak! :)
Jana: tak na ty vlastovce ,kterou me trefil Smoljak bylo jen "V upominku na Cimrmanovu hru Afrika" nic vic..jsem tu vlastovku nasel v mem bezednem kabatu :)) Ale jinak jsem byl nadsen,moc pekna hra :)
:: Zuzka ::
- 16:32 14.12.2007
Jana: Tak ve vazbe nejsem (pokud vim, tak stale sedim v praci;)) ale malem jsem se vydesila (ne ze bych mela neco nelegalniho;). Ovsem ty desitky terabytu se me tykat nemohou - ani ve snu:( Spise doufam, ze po navratu domu, najdu sve kamarady tam, kde maji byt:(
Pavel: cože?! Za doručení 60 korun českých? Myslím, že bych si radši vyšetřila trochu času a doručila ty peníze Petrovi osobně. Nakonec to mám skoro po cestě domů :))
Jana: "Pořád říkám, že nechápu, proč jsou všechny akce ve čtvrtek :)" Ja tusim,protoze 80% vysokoskolaku ma patek volno ;-)) takze proc si kazit vikend,kdyz opici clovek muze vylezet v patek :)
Jinak financni spojku delam za 50000,- Kc Jsou s tim spojena rada bezpecnostnich opatreni;-)